03.12.2010. / 10:32

Autor: Nacional.hr

WikiLeaks otkriva da je Željka Antunović ruske rakete bila spremna predati SAD-u

Da je raketni sustav izvezen iz Hrvatske potvdio je i MORH 2008. godine, ali uz napomenu da je on i dalje u vlasništvu RH

Željka AntunovićŽeljka AntunovićSvakodnevne objave novih diplomatskih depeša na WikiLeaksu pomalo otkrivaju pozadinu ne samo američke, nego i drugih diplomacija diljem svijeta. Jedna od zanimljivijih depeša koja je objavljena, a tiče se Hrvatske vezana je uz bivšu ministricu obrane Željku Antunović.

Kako piše Jutarnji list, Amerikanci su bili zainteresirani od Hrvatske "preuzeti" ruski raketni sustav S-300 jer bi na taj način došli do ruske tehnologije neizravnim putem. U tome im je bila spremna pomoći tadašnja ministrica obrane. No, Željka Antunović je ostala bez političke podrške za provođenje tog projekta.

Zanimljivo je kako je prema svemu sudeći raketni sustav Hrvatsku napustio 2004. godine, čemu idu u prilog tvrdnje Zvonka Zubaka koji od Hrvatske potražuje 200 milijuna dolara. Da je raketni sustav izvezen iz Hrvatske potvdio je i MORH 2008. godine, ali uz napomenu da je on i dalje u vlasništvu RH.

Vezane vijesti

Od utorka nova emisija Juliana Assangea, gost još tajna

Od utorka nova emisija Juliana Assangea, gost još tajna

Utemeljitelj Wikileaksa Julian Assange od utorka će voditi vlastitu televizijsku emisiju na mreži Russia today, ali popis gostiju još je tajan,… Više

Komentari

registracija
3/12/10

bosanac, 03.12.10. 11:52

pa gdje je sada sustav?


registracija
3/12/10

bosanac, 03.12.10. 11:52

zeljkice sapni nam


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika