03.12.2010. / 10:59

Autor: Igor Koruga

Novi roman za adolescente i njihove roditelje

Prvijenac zagrebačke studentice psihologije svojim sadržajem prati adolescenciju i odrastanje u današnjem vremenu, a pisan je iz perspektive zagrebačkog trinaestogodišnjaka po imenu Lobel

Promocija romana ¨Lobel Horvat i Horvati¨ održat će se večeras u 19.00 sati u Europskom domu Zagreb, u Jurišićevoj 1/I. Knjigu će predstaviti autorica Jasmina Mirić zajedno s gospodinom Milanom Zagorcem, direktorom Izdavačkog centra Rijeka, a sam će događaj obogatiti scenske izvedbe mladih glumaca ZKM-a.

Prvijenac zagrebačke studentice psihologije svojim sadržajem prati adolescenciju i odrastanje u današnjem vremenu, a pisan je iz perspektive zagrebačkog trinaestogodišnjaka po imenu Lobel. On je dijete tipične hrvatske disfunkcionalne obitelji, gdje mamu i tatu trese kriza srednjih godina, sestru adolescencija, a on je sam pažljiv (samo)ironični pripovjedač. Roman se odvija na dvije razine; kroz priču za adolescente, te kroz spoj obiteljskog života i interpersonalne dinamike. Svi likovi u knjizi izmišljeni su i strukturirani po određenom psihološkom profilu. Štivo će biti zahvalno kako za adolescente, tako i za roditelje koji se često prekasno iznenade spoznajom kako im je dijete poraslo.

Izdavački centar Rijeka ovim je romanom dopunio svoju bogatu riznicu (ove godine preko 30 izdanja), a sama se autorica već na koricama knjige opisala kao ¨nadrealna Yasminne, ..., uz koju cijeli svijet postaje bajka¨, a ljubav su joj i stanoviti Boris sve u životu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika