03.12.2010. / 13:25

Autor: Nacional.hr

Intervju - Igor Žonja: Na tržištu rada još uvijek nije krenula faza oporavka

Predsjednik uprave Tau on- line d.o.o otkrio je neke zanimljivosti o samim počecima portala MojPosao, a kazao je ponešto i o projektima za sljedeću godinu

Igor ŽonjaIgor ŽonjaPortal MojPosao proslavio je desetu godišnjicu postojanja, a o samim počecima ovog, s obzirom na trenutačan broj nezaposlenih u Republici Hrvatskoj, vrlo traženi portal, progovorio je Igor Žonja, Predsjednik uprave Tau on- line d.o.o. Osim toga, otkrio je njihove najznačajnije projekte u sljedećoj godini.

Nacional: Čestitke povodom 10 godišnjice portala MojPosao i možete nam reći kako ste je proslavili...

- Deset godina svog poslovanja proslavili smo sa svima onima zbog kojih je MojPosao izrastao u centralno mjesto tržišta rada u Hrvatskoj, i to u dva navrata. Prvi puta u društvu klijenata, poslovnih partnera i prijatelja, na tradicionalnoj HR premijeri koju organiziramo nekoliko puta godišnje u jednom zagrebačkom multipleks kinu. A drugi puta su godišnjicu proslavili svi naši zaposlenici i to upravo na dan osnutka portala, uz zajednički doručak i ručak te mnoštvo zajedničkih aktivnosti, jedan opušteniji radni dan i druženje nakon završetka radnog vremena. Rođendan smo tijekom 10-tak dana slavili i zajedno s našim korisnicima, uz online komunikaciju i nagradne igre.

Nacional: Opišite nam ukratko kako se razvijao portal MojPosao, same početke nastanka projekta...

- Pokretač projekta je Nenad Bakić koji je zajedno s nekoliko svojih kolega namjeravao razviti financijski portal, ali su kao testni projekt odlučili napraviti 'nešto jednostavnije', odnosno web stranicu za zapošljavanje, budući MojPosao. Koliko mi je poznato, ideja je nastala krajem devedesetih. Razvojni sastanci su se održavali u kafićima ili privatnim stanovima. U prvih pet godina razvoja portala nisam bio osobno uključen, no Nenad i kolege su uz veliki rad i trud te stalno usvajanje novih znanja i vještina u relativno kratkom vremenu stvorili grupaciju tvrtki koje su bavile zapošljavanjem. Taj period razvoja je bio najteži, jer se ni iz čega i bez značajne pomoći sa strane stvorilo nekoliko tvrtki koje su oglašavale poslove, izdavale knjige, održavale seminare, organizirale konferencije i sajmove, nudile usluge potrage za kadrovima te usluge privremenog zapošljavanja, odnosno ustupanja zaposlenika.

Od zanimljivih podataka izdvojio bih da je prvi oglas za posao na MojPosao objavljen 10. listopada 2000., a prvi životopis unesen u bazu tri dana poslije. Danas MojPosao posjećuje više od 570.000 posjetitelja mjesečno, a svoje mu je povjerenje ukazalo više od 140.000 osoba koje su unijele svoj životopis u našu bazu. U proteklih deset godina MojPosao je ostvario uspješnu suradnju s 30-ak tisuća tvrtki i ustanova.

Nacional: Na što ste posebno ponosni prilikom razvoja portala MojPosao...

- Najponosniji smo na promjene koje smo potaknuli na hrvatskom tržištu rada, odnosno na to što smo promijenili način traženja zaposlenika, oglase za posao učinili dostupnijima za posloprimce, a cijelo tržište otvorenijim. Drago nam je što smo osnivači i sudionici mnogih projekata od velikog značaja za područje upravljanja ljudskim potencijalima, kao što su istraživanje o Najboljim poslodavcima koje promiče tvrtke koje primjenjuju najbolje prakse u upravljanju ljudskim potencijalima, te konferencije o upravljanju ljudskim resursima koja je prvi puta organizirana 2002. godine u Zagrebu, a održava se i danas kao Human Resources Mangement Arena pod generalnim pokroviteljstvom MojPosao.

Nacional: Koji su vaši najznačajniji projekti?

-Jedan od najuspješnijih projekata je regionalni Virtualni dan karijera i znanja (održan od 13. do 20. listopada na adresi www.dankarijera.com) na kojem je 125.000 posjetitelja imalo priliku aplicirati na otvorene natječaje i pregledati ponude za edukativne programe te izravno komunicirati s tvrtkama i edukativnim ustanovama iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Prvi sajam zapošljavanja koji smo organizirali pod nazivom '1. hrvatski Dan karijera' održan je u lipnju 2005. godine na Zagrebačkom velesajmu, a u studenom 2008. se modernizirao i od tada se održava u virtualnoj formi. Od ostalih projekata istaknuo bih EduCentar.net, danas vodeći portal za ponudu edukativnih programa na području Hrvatske, i MojPrviPosao .net koji promiče studentske prakse i prvo zapošljavanje. Već dugi niz godina MojPosao izdaje i knjigu Karijere - vodič za aktivno upravljanje karijerom.

Nacional: Kakve su Vam daljnje smjernice (izazovi koje očekujete u idućoj godini) i spremate li neke novosti ..

- U novoj poslovnoj godina planiramo blagi rast. Kako smo dio međunarodne korporacije - Daily Mail & General Trust, kojoj poslovna godina završava 30. rujna, prva dva mjeseca nove poslovne godine su već iza nas i možemo reći da smo zadovoljni ostvarenim. S obzirom na situaciju u Hrvatskoj, okrenuli smo se regionalnoj suradnji što je donijelo dobre rezultate. Razvili smo softver koji koriste naši partneri u Srbiji i Mađarskoj, a inozemnim partnerima smo prenijeli i neka znanja te u suradnji s njima ostvarili dodatne vrijednosti za naše klijente te ostvarili dodatne prihode. Naravno, nećemo zanemariti ni razvoj usluga za domaće tržište i kroz cijelu godinu planiramo izlaziti s novim rješenjima u raznim područjima našeg djelovanja. I do sada smo bili nositelji razvoja i inovacija u Hrvatskoj, ali i šire u regiji, te ćemo tako nastaviti i u 2011.

Nacional: Kakvo je stanje na hrvatskom tržištu rada?

- Tržište rada je doživjelo značajno smanjenje ponude poslova u 2009. godini, a u 2010. se stabiliziralo, ali još uvijek nije krenula faza oporavka. Što se tiče strukture najtraženijih zanimanja, ona se nije znatno promijenila u 2010. godini, a prema dosadašnjem iskustvu, situacija s najtraženijim zanimanjima je, uz manje oscilacije, uglavnom jednaka iz godine u godinu. Općenito najtraženija zanimanja u prvoj polovici 2010. su komercijalist, prodajni savjetnik, asistent, administrator, programer, knjigovođa, dadilja, voditelj prodaje, trgovac i stručni suradnik.

S obzirom da je 2010. godinu također obilježila usporena gospodarska aktivnost, ne vjerujemo da će doći do drastičnih promjena na tržištu rada koje će vjerojatno ostati na sličnoj razini kao i prošle godine, uz mogućnost postepenog oporavka.
Naravno, tržište rada je usko vezano za gospodarstvo općenito te se njegov oporavak može očekivati samo uslijed povećanja investicija koje će rezultirati pokretanjem gospodarske aktivnosti. Upravo provodimo anketu u kojoj nastojimo saznati koliko su građani Hrvatske spremni prihvatiti sve što nose promjene koje su nam nužne kako bi izašli iz krize, te se nadamo da će oni koji vode ovo društvo preuzeti odgovornost i ubrzati promjene. Što ih više čekamo i odgađamo promjene će biti bolnije, a izlazak iz krize dugotrajniji. Već je prošle godine u ovo vrijeme podršku promjenama, ma koliko one bolne bile, podržavalo više od 40% građana, što je visok rezultat. Očekujemo da će sada podrška biti još veća, a mi ćemo sa svoje strane poduzeti sve kako bi dali doprinos pozitivnim promjenama u društvu.

Vezane vijesti

Nade u turističkoj sezoni

Nade u turističkoj sezoni

Predsjednik vlade Zoran Milanović, govoreći sinoć o prvih šest mjeseci svoje vlade, ustvrdio je kako bi nas iz sadašnje teške gospodarske situacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika