03.12.2010. / 14:49

Autor: Nacional.hr

Kraš 2011. slavi 100 godina postojanja i najavljuje novi vizualni identitet

Iz Kraša je najavljena i Kraševa slatka bajka, blagdanski program koji tijekom prosinca svake godine privlači sve više djece i njihovih roditelja zahvaljujući uvijek novim i interesantnim sadržajima smještenim u realno okruženje prostora u kojem se proizvode slatkiši

Foto: Mateja VrčkovićFoto: Mateja VrčkovićTvornica čokolade Kraš je danas održala neformalno druženje u novouređenim prostorima na kojoj se govorilo o idućoj godini u kojoj ova tvornica slavi veliki jubilej, ali i poslovnim planovima tvrtke. Naime, Kraš će iduće godine proslaviti 100 godina postojanja jer je 1911. utemeljna tvornica čokolade Union koja se nalazila u današnjoj Branimirovoj ulici u Zagrebu.

Iza Kraša je dugi niz godina tijekom kojih se razvio u najvećeg proizvođača konditorskih proizvoda u jugoistočnoj Europi, a u cijeloj je svojoj povijesti provodio strategiju razvoja jakih vlastitih brandova i ulagao u razvoj vrhunske kvalitete.

O Krašu najbolje govore njegovi brandovi poput Bajadere, Griotte deserta, Dorina čokolade, Životinjskog carstva, Domaćice, Napolitanki, Kiki i Bronhi bombona, te ostali proizvodi dobro poznati brojnim potrošačima.

Preuređeno predvorje sjedišta Kraša u ZagrebuPreuređeno predvorje sjedišta Kraša u ZagrebuCjelokupna proizvodnja organizirana je u skladu sa svjetskim konditorskim standardima, pri čemu se ispunjavaju najstroži zahtjevi za postizanje visoke kvalitete.

Kraš danas posluje kao suvremena, tržišno orijentirana kompanija. Godišnja proizvodnja Društva premašuje količinu od 33.000 tona konditorskih proizvoda, od kojih se skoro polovina uspješno izvozi na sva svjetska tržišta.

Razvojni planovi usmjereni su prema snažnoj izvoznoj orijentaciji, uz naglasak na jačanju vodeće pozicije na tržištima regije, na kojima Kraš već posluje putem vlastitih komercijalnih podružnica i MIRE - najveće tvornice keksa i vafla u Prijedoru.

Eko park BratinaEko park BratinaPredstavili su i projekt eko parka Bratina koji bi svoja vrata za posjetitelje trebao otvoriti u proljeće sljedeće godine. Kako je istaknuto na predstavljanju, u parku su izgrađene drvene kućice u kojima može boraviti oko 60 osoba, a zamišljen je kao svojevrsni homage brandu Životinjsko carstvo.

Na današnjem druženju na kojem je bila i cijela Uprava tvornice predstavljeno je i novo vizualno izdanje Kraša povodom stote obljetnice, a u to je uključen i novi izgled Kraševih tvornica i poslovne zgrade. Poboljšani su uvjeti proizvodnje, dok se pri uređenju zgrade vodilo računa o prilagodbi postojećeg prostora različitim događanjima što bi s vremenom trebalo rezultirati punom komercijalizacijom ulaganja.

Iz Kraša je najavljena i Kraševa slatka bajka, blagdanski program koji tijekom prosinca svake godine privlači sve više djece i njihovih roditelja zahvaljujući uvijek novim i interesantnim sadržajima smještenim u realno okruženje prostora u kojem se proizvode slatkiši.

Vezane vijesti

Mars povećava udio certificiranog kakaa u svojoj proizvodnji

Mars povećava udio certificiranog kakaa u svojoj proizvodnji

Kompanija Mars, jedan od vodećih svjetskih proizvođača čokolade objavljuje da je u samo tri godine postigao značajan napredak u ispunjavanju… Više

Komentari

registracija
30/6/09

jebivjetar, 05.12.10. 22:32

Hrvatski identitet ? Ku*ac u guzici - čokolada u ustima !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika