03.12.2010. / 15:47

Autor: Hina

Medvedev: 'Bilješke na WikiLeaksu pokazuju cinizam SAD-a. Bit će veselo kad objave naše prepiske'

"Kada takve prosudbe postanu javne mogu naštetiti odnosima... S druge strane, ne vidim ništa presudno ovdje", dodao je. Također je rekao da će SAD "jako razveseliti" curenje ruskih diplomatskih bilješki

Dmitrij Medvedev i Barack ObamaDmitrij Medvedev i Barack ObamaRuski predsjednik Dmitrij Medvedev izjavio je u petak da američke diplomatske bilješke koje je nedavno objavio WikiLeaks pokazuju cinizam američke diplomacije, ali da nisu presudne za rusko-američke odnose, javljaju ruski mediji.

U jednoj od objavljenih bilješki iz 2008. navodi se da Medvedev glumi Robina, a da se premijer Vladimir Putin ponaša poput Batmana.

"Mi nismo paranoični i ne povezujemo rusko-američke odnose s nekakvim curenjima, iako ona... pokazuju sav cinizam ocjena i prosudbi koje često prevladavaju u vanjskoj politici različitih država, a u ovom slučaju SAD-a", rekao je Medvedev.

"Kada takve prosudbe postanu javne mogu naštetiti odnosima... S druge strane, ne vidim ništa presudno ovdje", dodao je. Također je rekao da će SAD "jako razveseliti" curenje ruskih diplomatskih bilješki.

Bilješke objavljene na internetskoj stranici WikiLeaksa toliko su "komične" da ne mogu utjecati na rusko-američke odnose, rekao je u četvrtak glasnogovornik premijera Vladimira Putina.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika