03.12.2010. / 21:31

Autor: Hina

WikiLeaks premjestio stranicu u Švicarsku zbog bijesa SAD-a

U pismu, koje je Reuters dobio na uvid, francuski ministar industrije Eric Besson rekao je da će učiniti sve kako WikiLeaks ne bi dobio internetskog providera u Francuskoj

WikiLeaks je u petak premjestio svoju internetsku stranicu u Švicarsku nakon što su mu usluge otkazala dva američka internetska providera, a Pariz pokušao zabraniti francuskim serverima da prihvate bazu obajvljenih podataka.

WikiLeaks je objavio da se prebacio na stranicu http://wikileaks.ch, nakon što je stranica wikileaks.org na kojoj je objavio povjerljive dokumente američke vlade, nestala na šest sati.

EveryDNS.net, koji kompjutorima pomaže u otkrivanju stranica njegovih korisnika, izvijestio je da je prestao pružati usluge WikiLeaksu u tri sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu.

WikiLeaks je počeo koristiti EveryDNS i servere u Europi nakon što mu je u četvrtak suradnju otkazao Amazon.com.

Amazon je opovrgnuo da je bio izložen političkom pritisku tvrdeći da je WikiLeaks prekršio njegova pravila budući da nije imao autorska prava na sadržaj koji je objavio. No, predsjednik senatskog Odbora za domovinsku sigurnost Joe Lieberman ispitivao je u utorak Amazon o vezama s WikiLeaksom i pozvao ostale providere na bojkot WikiLeaksa.

U pismu, koje je Reuters dobio na uvid, francuski ministar industrije Eric Besson rekao je da će učiniti sve kako WikiLeaks ne bi dobio internetskog providera u Francuskoj.

Vezane vijesti

Od utorka nova emisija Juliana Assangea, gost još tajna

Od utorka nova emisija Juliana Assangea, gost još tajna

Utemeljitelj Wikileaksa Julian Assange od utorka će voditi vlastitu televizijsku emisiju na mreži Russia today, ali popis gostiju još je tajan,… Više

Komentari

registracija
27/4/10

fuzija2, 03.12.10. 23:35

U izcurenim komentarima Wikileaks je spomenuto
kako je Svedska platila putovanje svog astronauta na ISS sa NOBELOVOM NAGRADOM, plus
se je navedeno da u Hrvatskoj postoji jedna
"jugojanjicarska mafija" sa kojom rukovodi
gopod Mesic i da u njoj imaju svi lopovi svoje
UTOCISTE.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika