06.12.2010. / 12:58

Autor: Hina , Nacional.hr

Presuda Rončeviću šokirala HDZ: 'Nakon ovoga bi Linić trebao dobiti doživotnu'

Kalmeta je, vidno uzrujan, novinarima na to pitanje spuštao mikrofone i okretao glavu. Vidno je bio šokiran i zabezeknut, a presudu na kraju nije komentirao

Božidar KalmetaBožidar KalmetaOčito je kako u vrhu HDZ-a nisu očekivali da će njihov bivši ministar i sadašnji saborski zastupnik Berislav Rončević biti nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora. Primjer tomer je i reakcija ministra Božidara Kalmete koji je u ponerdjeljak ujutro u Splitu sudjelovao na središnjoj proslavi blagdana Sv. Nikole na motornom brodu Jadran.

No, umjesto poklona Sv. Nikola je Kalmeti donio neugodna novinarska pitanja koja su od njega tražila da komentira presudu kolegi, bivšem ministru Rončeviću.

Kalmeta je, vidno uzrujan, novinarima na to pitanje spuštao mikrofone i okretao glavu. Vidno je bio šokiran i zabezeknut, a presudu na kraju nije komentirao.

Nervozno je Kalmeta je reagirao i na novinarska pitanja oko vlastite budućnosti. Hoće li i njega pomesti rekonstrukcija u Vladi?

"Ma na to pitanje stalno odgovaram. Predsjednica Vlade svakako ima potpuno pravo provjeriti rad svakog ministra i odlučiti radi li on dobro ili ne. Hoće li uopće biti i kada promjena u Vladi, ne mogu komentirati", istaknuo je nervozni ministar Kalmeta.

Milanović o presudi u 'aferi kamioni': 'Sud je rekao svoje i potvrdio ono što je nama bilo jasno'

Rončeviću četiri godine zatvora: 'Nisam očekivao kaznu, nevin sam!

Uvijek ragovorljivi saborski zastupnik HDZ-aKrunoslav Markovinović, koji je bio tajnik saborskog povjerenstva za kamione također je bio šokiran presudom.

"Za mene je to neshvatljivo jer nitko ništa nije uzeo, vještačenja su bila različita, a kamioni su nabavljeni za NATO. Jako me začuđuje i ako ostale presude budu takve onda Linić zbog svega u Rijeci treba dobiti doživotnu presudu. Mislim da ovakva presuda nije u redu. Čudna mi je ova presuda i volio bih da se USKOK i DORH tako ponašaju i u drugim slučajevima, pogotovo u Rijeci', prokomentirao je Markovinović za t-portal.

Bebić: Ne komentiram sudske presude

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić nije želio komentirati današnje nepravomoćne presude bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću i njegovu pomoćniku Ivi Bačiću, osuđenima na četiri, odnosno dvije godine zatvora u "aferi kamioni", ističući kako "iz načelnih razloga ne komentira sudske presude, pogotovo ako su nepravomoćne".

Također to što je saborsko Istražno povjerenstvo koje je raspravljalo o "slučaju kamioni", došlo do drugačijih zaključaka Bebić nije htio komentirati, rekavši kako je saborsko Istražno povjerenstvo nezavisno tijelo i autonomno donosi zaključke, dodavši da on u njemu nije sudjelovao kao član.

Odgovarajući na pitanja novinara hoće li biti rekonstukcija u Vladi, predsjednik Sabora rekao je da "svaki mandatar, svaki predsjednik Vlade ima pravo sastavljati svoj tim s kojim radi kako misli da je najbolje, i to je njegovo zakonsko i ustavno pravo".

Na upit traje li razdoblje u kojem se ministri u Vladi predugo "drže na ledu", Bebić je rekao kako je to "stvar procjene. Smatram da je to pravo koje ne bi trebao bilo tko ograničavati, to je nešto što se može dogoditi a i ne mora. Zna se koja je u proceduri uloga Hrvatskog sabora, kada se mijenjaju i imenuju ministri i u skladu s time će i postupiti", rekao je Bebić nakon okruglog stola "Zaštita i ostvarivanje biračkog prava osoba s invaliditetom", održanog u Hrvatskom saboru.

Na pitanje hoće li se založiti za pomoć za stradale u poplavama na području Metkovića, Bebić je rekao kako je premijeka Jadranka Kosor najavila interventnu pomoć, ali i završetak projekata i početak izgradnje nasipa.

Podsjetio je da je 2003. godine bila izdana lokacijska dozvola, nakon koje je trebalo riješiti imovinsko-pravne odnose, kako bi se mogli napraviti nasipi, kanali i drugo.

Grad Metković je po zakonu bio dužan riješiti imovinsko-pravne odnose, no nije ih riješio, pa je dozvola propala. Izdata je i druga, no i to je propalo. Hrvatske vode su preuzele da će ljudima platiti to što kanali i nasipi prelaze preko njihovog zemljišta, pa se nadam da će to konačno biti riješeno, dodao je Bebić. (HINA)

Vezane vijesti

Kalmeta podržava Karamarka

Kalmeta podržava Karamarka

Božidar Kalmeta, koji je danas ponovno izabran za predsjednika zadarskoga Županijskog HDZ-a, izjavio je nakon stranačke Izborne skupštine u Zadru,… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 06.12.10. 13:34

kalmeta je izračunao koliko bude on dobio zatvora pa se uplašio pravda uvjek dolazi kad se je ne nadaš


registracija
6/10/09

pfefer, 06.12.10. 13:41

pošten čovjek i odan za dobrobit države nema se čega bijati a svi oni koje su god boje nek odgovaraju za nedjela prema narodu i domovini


registracija
1/1/70

, 06.12.10. 13:53

I ja bih se šokiral kad bi opljačkano....uživanciju...morao zamijeniti zatvorskom ćelijom. Kaljmeti je jedan od većih lopova u državi.Lisicine na ruke....


registracija
1/1/70

, 06.12.10. 13:53

Nije mu lako.Mislio je da nikad neće doći pod udar pravde...osilila se lopuza...on je kao ministar IZRAVNI KRIVAC za neviđeno pljackanje u HAC,HZ....koliko ga god osude,biće premalo koliko je ZLA nanijeo narodu...


registracija
1/1/70

, 06.12.10. 13:54

Ovu mrcinu ŠOKIRANU odšokirati s 40godina stroge robije.


registracija
20/11/10

imalkogod, 06.12.10. 13:54

ĆIVŠA,što si se šokiral? Ti se bašnemaš čega bojati,jer si stalno k'o papagaj tvrdio da radiš pošteno....tošto u tvom ministarstvu manjka milijarda kn....zato su neki drugi odgovorni. Stotinu godina robije za takve bi bila preblaga kazna.


registracija
1/12/10

kibidabi, 06.12.10. 13:54

I ja bih se ŠOKIRAL...toliko napljačkal...užival u svemu tome...mislio da će ovo potrajati stotinu godina....a sad odjednom vidim šta dočeka manje kriminalce...dolijat ćeš i ti....vrlo brzo.


registracija
1/12/10

tavan, 06.12.10. 13:55

Što si se šiftaru šokiral a stalno tvrdiš da si pošten...da si radil za opće dobro...sad trebaš samo sucima....odgovoriti gdje su isparile milijarde KN iz tvog resora? Iz sveg srca ti želim 40 godisnje odmaranje u Lepoglavi uz obvezatno oduzimanje oplačkanog i to do stotog...koljena.


registracija
1/1/70

, 06.12.10. 13:56

I trebaš se šokirati jer nije mala stvar kad u tvom resoru biva opljačakano stotine milijuna kuna.....a da ministar...i ništa kao nisi znal?! Znaćeš kad dobiješ 40godina.


registracija
1/1/70

, 06.12.10. 13:57

Jasno da je šokiran.U njegovom resoru su opljačkane milijarde KN....predosjeća da mu dolazi KRAJ!!!


registracija
30/6/09

jebivjetar, 06.12.10. 14:21

Hrvatsko Društvo Zatucanih je šokirano i uvredjeno ! Pa to je bio njihov najpošteniji kadrovik ! Valja pakirati kufere i ponovo u emigraciju ! Dr Ivo je već zbrisao, a kada će Jaca i 40 hajduka, ne zna se !


registracija
8/7/09

bankar, 06.12.10. 14:38

govna zatucana političari su klaunovi


registracija
16/6/10

nosonja, 06.12.10. 14:52

"Tko je predsjednik? A sad me vi to pitate. Pa da idem u Grčku, sigurno bih naučio podatke. Ali ja sam ionako htio biti na čelu skupine za Šri Lanku."
Krunoslav Markovinović, saborski zastupnik HDZ-a i voditelj međuparlamentarne skupine prijateljstva za Grčku
Kreten nad kretenima.


registracija
28/2/08

lepiaf, 06.12.10. 14:59

puky si sugarn da si to ti? pa roncevic je bio jedan od nablizih KANCELAROVIH suradnika?


registracija
28/4/10

Zvonko, 06.12.10. 15:26

Doće i Linić na red ako Bog da. I ne samo Linić. Ima njih dosta...mesić bi trebao objasniti 2 mil kn za svoje zdanje, upletenost u Našičku cementaru i objasniti kako je nekadašnji sindikalist Ergović, inače gol i bos, uspio zavladati cementarom. Odakle Josipoviću i Bandiću stanovi, odmarališta Podravke, Daimler vatrogasna vozila. Hehe...trebat će otvoriti još jedno krilo za SDP-ovce, budući su HDZ-ovci ovo napunili. A gdje su HNS-ovci, čika Čačić i njegov pošteni Coning. Majku ti dragu, dok izgradimo potrebne zatvore izaći ćemo iz recesije i spasiti građevinski sektor!


registracija
11/1/10

fluid, 06.12.10. 15:39

Danas čujem da je Super centar u Zadru u vlasništvu Kalmete i Rene Sinovčića !?Ako je istina,interesantan je taj hrvatski neokapitalizam !


registracija
30/9/09

davor12345, 06.12.10. 16:32

Jeba te, kuliko mržnje prema jednon dobron ministru!


registracija
30/9/09

davor12345, 06.12.10. 16:33

Nije se Kalmeta šokira na presudu Rončeviću nego na što bi bilo kad bi bilo?


registracija
12/7/10

Cassini, 06.12.10. 16:45

Sokirali su se jer je sud nalozio povrat novca.


registracija
30/6/10

petrus7, 06.12.10. 17:10

Drago mi je pa je darko64 promjenio malo priču. dolaziš pameti ali očigledno Zvončica ne.


registracija
30/6/10

petrus7, 06.12.10. 17:15

Zvonko ili Zvončica nemoj tako na Mesketa. On je osnivač Kradezea i vaš čovjek. Ljut si što vas je napustio. To je samo dokaz kakvi su ljudi u KRADEZEU. Lopovi, neposobnjakovići, lažovi i nepismeni. Zar nisu. Oni koji nešto vrijede ne mogu ni prismrditi vlasti od ovih prvih.


registracija
24/11/10

aabar, 06.12.10. 17:44

Jeda joint= 2 godine---10.mil Kn 4 godine...bog te heba nevjerovatno..a di je lova???a cijela nacija zna da je tu lovu potrošila Jaca za izbore i pečene volove


registracija
15/11/06

rimaz, 06.12.10. 18:24

Da su imali bilo što protiv bilo koga iz SDP-a sigurno bi procesuirali za ovih nekoliko godina, a naročito, ove posljednje, od kada je Sanader prestao biti šef DORH-a i USKOK-a. Obzirom, da ništa nema na vidiku o SDP-ovim "lopovima" nameće se misao da je i DORH i USKOK "komunističko" leglo koje je udarilo na jadni HDZ. A može biti da postoji i neka druga teorija o "komunističkim lopovlucima". Možda nisu lopovi.


registracija
27/7/09

columbo, 06.12.10. 18:53

Kalmeti se cudi. Pa, njemu su i tolike silne godine u Vladi jedino i prosle u cudjenju...
No, kome sad uvaliti onih preostalih sest godina s kojima je ustvari pomilovan musavi Roncevic!? Hebrangu koji se kleo u nevinost kolege lopova, ili onom jadniku Markovinovicu na celu saborskog k...palca odbora!?


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 06.12.10. 21:12

Dobar dan za Hrvatsku.Jedan lopov manje.


registracija
27/8/09

Lujo1, 06.12.10. 22:25

Presuda Rončeviću šokirala HDZ: 'Nakon ovoga bi Linić trebao dobiti doživotnu'

a kaljmet, dropulička, šeks, sanader, hebrang, bebić i ostala mafija bi trebali odmah biti ustrelje*i!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika