06.12.2010. / 16:40

Autor: Hina

Josipović u BiH: 'Hrvatska će nastaviti pomagati u povratku Hrvata u susjednu zemlju'

"Istaknuli smo potrebu da se nastavi pomoć koju vlada Hrvatske pruža izgradnji porušenih objekata i time pomaže povratak Hrvata", kazao je Josipović

Ivo JosipovićIvo JosipovićHrvatski predsjednik Ivo Josipović založio se u ponedjeljak u Jajcu za nastavak potpore Hrvatima koji su zainteresirani za povratak u Bosnu i Hercegovinu te je istaknuo kako Hrvatska općenito treba nastaviti pomagati gospodarski oporavak i stabiliziranje stanja u toj zemlji.

Josipović, koji boravi u neslužbenom posjetu BiH, u Jajcu je razgovarao s predstavnicima političkog, gospodarskog i kulturnog života u toj općini, a u izjavi novinarima je istaknuo kako je ovom prigodom bilo riječi o problemima koji tište sve njezine stanovnike, bez obzira na nacionalnu pripadnost.

"Istaknuli smo potrebu da se nastavi pomoć koju vlada Hrvatske pruža izgradnji porušenih objekata i time pomaže povratak Hrvata", kazao je Josipović dodajući kako je u razgovoru naišao na snažnu potporu povratku i održanju multietničnosti.

Kazao je kako je razvidno da svi koji predstavljaju Jajce žele snažnu suradnju s Hrvatskom te je podsjetio kako taj grad već dugo surađuje s Novskom, a i sa Zadrom.

"Mislim da je to najbolji put da se ljude motivira da se vrate", kazao je hrvatski prdsjednik.

Potvrdio je kako je analizirana cjelovita lista problema koji postoje u Jajcu, a da gospodarska suradnja, otvaranje novih radnih mjesta i izgradnja predstavljaju najbolji put da se ti problemi riješe.

Podsjetio je kako je prije razgovarao s Hrvatima koji još dvoje oko povratka u BiH.

I na lokalnoj vlasti i na Republici Hrvatskoj je da, kao što vodimo politiku povratka svih na svoja ognjišta, osiguramo da se to i ovdje doista dogodi", kazao je Josipović. Ocijenio je kako nema dvojbe da to svi žele no sada je potrebna upornost.

Hrvatski je predsjednik tijekom boravka u Jajcu posjetio i dječji vrtić "Bare", čiji je obnovu djelomice financirala hrvatska vlada. Tom prigodom djeci je uručio prigodne darove u povodu blagdana sv. Nikole.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika