07.12.2010. / 15:22

Autor: Nacional.hr

Zaštitna mreža EU od 750 milijardi eura dovoljna za pokrivanje dugova članica

Irska će kao daljnji korak detaljnije obrazložiti svoje ekonomske probleme i četverogodišnji proračunski plan. Europsku pomoć već je primila Grčka, dok su slijedeći kandidati najvjerojatnije Španjolska i Portugal

Nakon sastanka 27 ministara financija EU odobrena je pomoć Republici Irskoj od 85 milijardi eura, dok je predsjedavajući na sastanku, premijer Luksemburga Jean-Claude Juncker, izjavio kako je financijska pomoć namijenjena posrnulim članicama od 750 milijardi eura dovoljna za pokrivanje tih troškova, prenosi BBC.

Financijska potpora Irskoj odobrena je prošli mjesec od EU i Međunarodnog monetarnog fonda. Ministri su odobrili uvjete po kojima je dana pomoć i dulji rok za Dublin kako bi smanjio proračunski manjak ispod EU maksimuma od tri posto BDP-a do 2015. godine.

Irska će kao daljnji korak detaljnije obrazložiti svoje ekonomske probleme i četverogodišnji proračunski plan. Europsku pomoć već je primila Grčka, dok su slijedeći kandidati najvjerojatnije Španjolska i Portugal.

Vezane vijesti

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Pogotkom Cristiana Ronalda u 79. minuti, reprezentacija Portugala zasluženo je u Varšavi pobijedila Češku 1-0 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika