09.12.2010. / 13:20

Autor: Nacional.hr

Ekskluzivno o premijerovom bijegu: SDP je još sinoć znao da će Sanader ostati bez imuniteta

U zahtjevu upućenom na predsjednika Sabora Luku Bebića, traži se ukidanje imuniteta i privođenje bivšeg hrvatskog premijera. Prema dostupnim informacijama DORH traži i pritvor u trajanju od 30 dana za bivšeg premijera

Ivo Sanader je u 10.45 napustio svoju kuću u Kozarčevoj, a oko sat vremena kasnije već je otišao preko granice u SlovenijuIvo Sanader je u 10.45 napustio svoju kuću u Kozarčevoj, a oko sat vremena kasnije već je otišao preko granice u SlovenijuIzvjesno je kako je Ivo Sanader napustio Hrvatsku, a pretpostavlja se da je bivši premijer otišao u Sloveniju preko graničnog prijelaza kod Bregane. Dogodilo se to nakon što je DORH od Sabora zatražio ukidanje imuniteta Sanaderu i njegovo provođenje.

No, ostaje pitanje kako je Sanader saznao da je upućen zahtjev za skidanje imuniteta i privođenje. Kako doznaje Nacional.hr o tom zahtjevu već se sve znalo i u srijedu navečer, a da je tome tako svjedoči i da je o tome navodno bio obavješten i SDP-ov bivši ravnatelj policije Ranko Ostojić.

Ako je o tome znao Ostojić, gotovo je sigurno kako je o tom zahtjevu bio obavješten i sam Sanader koji je tako mogao sve pripremiti za bijeg u susjednu nam državu. Očito je kako bijeg bivšeg premijera nije impulzivni cilj progonjenog čovjeka, već je sve vrlo dobro planirano čemu svjedoči i informacija koju je dobio Nacional.hr, a koja govori da je Sanader posljednjih dana nekoliko puta prešao granicu, čak i po nekoliko puta dnevno.

Tako je nakon Glavaša, Hrvatska dobila još jednog bjegunca, ovog puta spas preko granice potražio je bivši premijer. Podsjetimo, u zahtjevu upućenom na predsjednika Sabora Luku Bebića, traži se ukidanje imuniteta i privođenje bivšeg hrvatskog premijera. Prema dostupnim informacijama DORH traži i pritvor u trajanju od 30 dana za bivšeg premijera. Još nije poznato za kakva se kaznena djela tereti Sanadera.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
1/12/10

kibidabi, 09.12.10. 13:34

Interpol angazirati.


registracija
6/10/09

pfefer, 09.12.10. 13:38

normalno da je sdp znao za zahtjev kad u svemu tome sudjeluju parašpijunske organizacije jer kako bi znali ako je tajna


registracija
30/6/10

petrus7, 09.12.10. 14:34

ČMARKO64 jebem ti mater upički KRADEZEOVSKU. Ja bi te sad išamarao samo da znam tko si gluperdo konjska. Ti u ovakvim trenucima pljuješ po SDP-u. Da si imalo pametan šutio bi.


registracija
6/10/09

pfefer, 09.12.10. 14:52

ti možeš samo ispljuskati onu koja te rodila nije ti ovo vrijeme partije pa da se hapsi i sudi po kratkom postupku puzavče crveni


registracija
6/10/09

pfefer, 09.12.10. 14:53

ne ja pišam po sdp ponekad i pokakam


registracija
30/6/10

petrus7, 09.12.10. 14:55

jadna ti majka koja te rodila govno hadezeovsko. pokrij se ušima i šuti lopurdo četnička.


registracija
6/10/09

pfefer, 09.12.10. 15:03

nemogu hdz biti četnici pečinski nazovi čovječe


registracija
30/9/09

davor12345, 09.12.10. 21:00

Hajde dečki, malo kulture! Pa ne bumo se valjda svadili tu po stranicama!


registracija
30/9/09

davor12345, 09.12.10. 21:19

Dok se vi svadite pravi dečki "rade". Ovaj vodi hobotnicu od Đevđelije do Triglava, trpa novce u već prepunjene džepove, šeta se po Europi gdje hoće i kako hoće, ne zna gdje mu je glava a gdje rep. Nije bitno je li netko u HDZ, SDP, MUNIĆE ili nekoj drugoj stranci, bitna je borba protiv korupcije. Rijetko je tko imun kad mu se pruži prilika da zagrabi iz pune vreće, a da to neće. Sanader je ogledalo nas svih samih, samo što strši na vrhu. Čini mi se da su ovo tek prvi pravi potezi, korupcija je kod nas svuda prisutna, na svakom koraku, u skoro svakom susretu čovjeka s čovjekom ostaje jedan gorak okus u ustima. Šta će vam pokvarenost. Što će Vam materijalna bogatstva? Što bi Kerum dao za malo sreće? što mu vrijede sve kule i gradovi kad nije sretan? Ja želim živjeti u zemlji gdje nema korupcije, gdje ljudi pošteno rade i žive dostojno od svog rada a ne da se bave "biznisima" i "muvanjima". Toga mi je pun kofer i od toga nema budućnosti za našu djecu!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika