09.12.2010. / 17:16

Autor: Hina

Karamarko nakon saborskog DA uhićenju: 'Policija nije mogla zaustaviti Sanadera. Ali i to ćemo riješiti'

Smatra da Sanaderov odlazak nije policijski propust. "Ne možemo postupati na osnovu ne znam kakvog nahođenja i pretpostavke da će se nešto dogoditi", kazao je

Tomislav KaramarkoTomislav KaramarkoMinistar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je danas kako policija nije imala zakonske osnove zaustaviti bivšeg premijera Ivu Sanadera u prelasku granice te da se ne osjeća krivim zbog njegova odlaska iz zemlje.

"Apsolutno ne", kazao je Karamarko novinarima nakon sjednice Vlade na upit osjeća li se krivim zbog Sanaderova odlaska iz zemlje.

Karamarko je kazao kako ne smatra da treba dati ostavku kako je kazao predsjednik Republike Ivo Josipovića koji je na pitanje treba li on (Karamarko) dati ostavku, rekao da "ako bude potrebno treba ići i na ostavke, pa rekao bih i ne samo njegovu".

"Možda se predsjednik nije najbolje izrazio i nije dobro izrazio što misli reći. Morao bi obrazložiti koja bi bila zakonska podloga za postupanje policije prema Sanaderu u momentu kada za njega nije zatražen pritvor nego se samo traži skidanje imuniteta, što za policiju u 11,10 sati nije značilo ništa", kazao je Karamarko.

Smatra da Sanaderov odlazak nije policijski propust. "Ne možemo postupati na osnovu ne znam kakvog nahođenja i pretpostavke da će se nešto dogoditi", kazao je.

Ministar unutarnjih poslova, na upit je li odgovorno Državno odvjetništvo koje to nije obavilo dovoljno dobro i brzo, nije želio ulaziti u takvu analizu.

"Procedura teče dalje. Vjerojatno će istražni sud, odnosno županijski sud tražiti raspisivanje tjeralice, izručenje i tako dalje", kazao je.

Na upit hoće li se, ako je Sanader u inozemstvu tražiti izručenje, Karamarko je rekao "naravno".

"U trenutku kad je otišao on je bio slobodni građanin, da smo ga zaustavili i priveli vi biste pitali na osnovu koje zakonske podloge smo to napravili, pa bi me onda pitali osjećam li se zbog toga odgovornim. Mi u svakoj situaciji postupamo isključivo po slovu zakona", istaknuo je Karamarko.

Josipović: Tražit ću ostavku ministra Karamarka!

Ponovio je kako je policija samo znala za zahtjev za skidanje imuniteta te da nije bio predviđen pritvor.

Nije se složio s novinarskom tvrdnjom kako nakon ovog i slučaja Glavaš vladajući izgleda uvijek nađu načina da "u inozemstvo puste svoje ljude".

"Ne bih se složio s time. Zato je potpisan sporazum s BiH o izručenju da bi se smanjilo rizike", rekao je Karamarko poručujući kako će se "riješiti i ovaj slučaj".

Na upit o suradnji policije i Državnog odvjetništva, kazao je kako je suradnja dobra te kako završavaju krucijalne slučajeve i na njima dalje rade.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 09.12.10. 17:35

ovi novinari su stvarno dno dna ovog društva otpad


registracija
18/7/07

jacki, 09.12.10. 17:40

Vjerovatno je Karamarko mislio da Sanaderu skidaju imuntet samo da bi mu stavili božićne ukrase, a onda nakon Božića skinuli bi mu ukrase i opet vratili imunitet. Bože je li Sanaderovca stigla čojeku bar koku ispeći za puta.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 09.12.10. 18:08

Karamarko je godinu dana procjenjivao da Sanaderu treba zaštita i davao mu je po šestoricu čuvara koji su pazili na njegovu sigurnost čak i u Austriji gdje ga je trebala čuvati austrijska policija.
Milijuni kuna hrvatskih poreznika utrošeni su na čuvanje Sanadera a sada - kada je trebalo na bilo koji način zadržati ga u Hrvatskoj do skidanja imuniteta - Karamarko se pravi lud odnosno nas hrvatske poreznike pravi bedakima!
S malo volje mogli su ga zaustaviti i tražiti dokumente o autu, provjeriti da li je uzimao drogu, razbiti mu "slučajno" nos i odvesti na Hitnu. Uostalom, kada nas obične građane treba hebati, onda policija nađe tisuće načina da nas hebe. A kad je mafijaš broj jedan - Sanader u pitanju - onda Karamarko NEMA ZAKONSKE PODLOGE!
Sramota!!!
KARAMARKO DAJ OSTAVKU!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika