11.12.2010. / 12:42

Autor: Hina

Sanader na naslovnicama novina u BiH: Prvi regionalni premijer u povijesti s tjeralicom

Uhićenje bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera i istraga koja se vodi protiv njega vijesti su o kojima u subotu opširno pišu dnevni listovi u Bosni i Hercegovini.

Ivo Sanader (arhiva)Ivo Sanader (arhiva)Uhićenje bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera i istraga koja se vodi protiv njega vijesti su o kojima u subotu opširno pišu dnevni listovi u Bosni i Hercegovini.

"Dnevni avaz" na naslovnici donosi informaciju o tome da je Sanader uhićen u Austriji te potanko prenosi kronologiju zbivanja oko bivšeg premijera u protekla dva dana. Pozivajući se uglavnom na hrvatske medije "Avaz" piše i o Sanaderovoj povezanosti s tek uhićenim Robertom Ježićem opisujući vlasnika "Novog lista" kao jednu od bitnih poluga vlasti nekadašnjeg premijera.

"Ma kakav ishod (pravosudnog) procesa bio, Sanader će ostati upisan u povijesti kao prvi hrvatski ali i regionalni premijer za kojim je raspisana međunarodna tjeralica i koji se tijekom 24-satnog izbivanja iz zemlje kvalificirao u regionalnim i svjetskim medijima kao bjegunac od zakona", piše u posebnom komentaru "Avaz".

O tome da je Sanader uhićen u Austriji opširno svoje čitatelje informira i "Oslobođenje" navodeći da ostaje nepoznato zbog čega je uopće putovao u Austriju. "Pitanje na koje se i dalje traži odgovor glasi: kako je Sanader uopće mogao izaći iz zemlje", piše sarajevski list.

Sanaderovo privođenje u Austriji vijest je dana i za banjolučke "Nezavisne novine". Prenoseći uglavnom agencijske informacije i bez posebnih komentara taj list podsjeća na dugi popis osoba koje su navodno Sanadera teretile za zloporabe i pronevjere.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika