11.12.2010. / 18:10

Autor: Hina

Miroslav Sanader: Moj brat Ivo se želio vratiti u Hrvatsku i predati

Braća su bila zajedno u Miroslavovom autu i vozila su se prema mjestu gdje su se trebali naći s odvjetnikom kada je Ivo Sanader uhićen

Foto: ArhivaFoto: ArhivaBivši hrvatski premijer Ivo Sanader želio se vratiti u Hrvatsku i predati se vlastima, kazao je Sanaderov mlađi brat Miroslav u subotu za austrijski list Kurier. "Bio sam s Ivom u petak u mojem auto u Tirolu na putu", kazao je Miroslav Sanader za austrijski list. Mlađi brat bivšeg hrvatskog premijera već dvije godine živi u blzini Innsbrucka. Prema riječima Miroslava Sanadera, njegov brat je legalno otputovao iz Hrvatske na višednevni službeni put. Kada je saznao da je izdan uhidbeni nalog, dodao je, želio se vratiti u Hrvatsku i predati vlastima. Jedan njegov odvjetnik trebao ga je doći po njega u Austriju, dodaje Kurier.

Braća su bila zajedno u Miroslavovom autu i vozila su se prema mjestu gdje su se trebali naći s odvjetnikom kada je Ivo Sanader uhićen. Dežurni istražni sudac saveznog suda u Salzburgu u subotu prijepodne odredio je bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu ekstradicijski pritvor, javljaju austrijski mediji pozivajući se na izjavu državne odvjetnice Barbare Fichtinger. Ekstradicijski pritvor trajat će najmanje 14 dana, kazala je Fichtinger.

Sanader je morao odgovoriti na pitanje o svom identitetu, a navodno je na saslušanju bio nazočan i odvjetnik. Bivši hrvatski premijer je zdravstveno i fizički u dobrom stanju, kazao je predstavnik suda u Salzburgu Dietmar Knebel, navodi austrijska novinska agencija APA, dodajući da je prvi zdravstveni pregled obavljen i da je dobro prošao, a Sanadera će u ponedjeljak pregledati liječnik. Prema navodima austrijske agencije, Sanader dijeli zatvorsku ćeliju sa zatvorenikom osumnjičenim za krađu.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 11.12.10. 19:09

"Miroslav Sanader: Moj brat Ivo se želio vratiti u Hrvatsku i predati" - je ja verujem, pa i prek New yorka se je moguće vratiti u RH!
Ja stvarno ne razmem ove policjote kaj ne znaju zemljopis.
Marš govno!


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 11.12.10. 21:05

Sjebali te Ameri Ivo i uz to ce i dostaviti Jaci (ako ljepo zamoli) sve sto oni znaju o tajnim racunima.Uskoro ce mu kcer iz NY nazad jer NEMA PARA.Svi racuni ce biti blokirani.


registracija
30/6/09

jebivjetar, 12.12.10. 11:59

Svi smo mi lopovi ! I moj brat Ivo, također !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika