13.12.2010. / 11:18

Autor: Nacional.hr

Berlusconi u Senatu traži podršku za ostanak na vlasti

Berlusconi je centralnim strankama predložio zakonodavni pakt, pozivajući na rekonstituiranje saveza svih umjerenih snaga koje su podrijetlo njegovog političkog angažmana

Silvio Berlusconi (Reuters)Silvio Berlusconi (Reuters)Talijanski premijer Silvio Berlusconi zatražio je od zastupnika u Senatu da mu ponovo izglasaju povjerenje, rekavši kako Italija treba kontinuitet jer će u suprotnom doći do 'krize u mraku' i prijevremenih izbora jer oporba neće moći izabrati novog premijera i formirati vladu, izvještava BBC. Berlusconi nastavlja kako je Italija stekla dobar ugled unatoč financijskoj krizi te kako ona nije dio ekonomskih problema u Europi već dio riješenja.

Talijanski premijer našao se u problemima nakon što je izgubio većinu i u parlamentu, a najveći mu je suparnik bivši suradnik Gianfranco Fini osnovao vlastitu stranku te ga konstantno kritizira, spominje skandale i politički program. Fini tvrdi kako ima dosta glasova da svrgne premijera, no brojke i kombinacije su brojne tako da se ne zna što će se točno dogoditi.

Berlusconi je centralnim strankama predložio zakonodavni pakt, pozivajući na rekonstituiranje saveza svih umjerenih snaga koje su podrijetlo njegovog političkog angažmana. U međuvremenu pokrenuta je istraga o navodnom mitu koje se nudi članovima parlamenta kako bi dali glas povjerenja premijeru.

Vezane vijesti

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi je u petak predložio da Italija usvoji predsjednički sustav vlasti, nalik na francuski, i nije isključio… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 13.12.10. 11:43

neka pobjegne u osterajh.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika