14.12.2010. / 08:44

Autor: Hina

Crnom labudu rekordan broj nominacija za Nagradu kritičara

Film u kojem Natalie Portman i Mia Kunis glume dvije balerine koje se nadmeću nominirana je, među ostalim, za najbolju glavnu i sporednu glumicu, scenarij i režiju

Natalie PortmanNatalie PortmanDrama Crni labud skupila je u ponedjeljak rekordnih 12 nominacija za Nagradu kritičara i istaknula thriller Darrena Aronofskog za jednog od prvih favorita za Oscara.

Film u kojem Natalie Portman i Mia Kunis glume dvije balerine koje se nadmeću nominirana je, među ostalim, za najbolju glavnu i sporednu glumicu, scenarij i režiju.

Nagrada kritičara priznata je kao jedna od najutjecajnijih sezonskih nagrada u SAD-u. Pobjednici među nominiranima i izabranima od strane Udruženja filmskih kritičara bit će objavljeni 14. siječnja, manje od dva tjedna prije nominacija za nagradu Oscar 2011. godine. Nagrade su često točna najava možebitnih dobitnika Oscara.

Iako je "otplesao" do najvećeg broja nominacija ikada za jedan film, Crni labud će se suočiti s oštrom konkurencijom dva druga filma.

True Grit oskarovaca Joela i Ethana Coena, remake klasičnog John Wayneovog westerna, dobio je 11 nominacija kao i drama "Kraljev govor".

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika