14.12.2010. / 13:23

Autor: Hina

Colin Firth proglašen 'međunarodnom zvijezdom godine'

Britanski glumac doputovao je u Dubai radi predstavljanja novog filma "The King's Speech" u režiji Toma Hoopera kojim je otvoren festival u nedjelju

Colin FirthColin FirthBritanski glumac Colin Firth proglašen je "međunarodnom zvijezdom godine" prema američkom časopisu Variety, specijaliziranom za industriju zabave, u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Dubaiju.

Britanska glumica Carey Mulligan predala je nagradu časopisa Variety Colinu Firthu na susretu s publikom u ponedjeljak navečer.

Britanski glumac doputovao je u Dubai radi predstavljanja novog filma "The King's Speech" u režiji Toma Hoopera kojim je otvoren festival u nedjelju.

U filmu tumači kralja Georgea VI., oca sadašnje kraljice Elizabete II., koji će biti primoran popeti se na prijestolje nakon abdikacije brata. S poteškoćama u izražavanju u javnosti, samoupouzdanje stječe uz pomoć nekonvencionalnih metoda terapeuta za govor.

Američki glumac i redatelj Sean Penn trebao bi na festivalu u Dubaiju dobiti posebnu nagradu za životno djelo. No, javio je kako neće moći doći u Dubai zbog hitnog posjeta Haitiju.

"Počašćen sam nagradom i namjeravao sam doći u Dubai ali stanje u Haitiju se pogoršalo i iznimno je važno da budem ondje i bdijem nad sigurnošću moje ekipe i prihvatilišta u njezinoj organizaciji - J/P Haitian Relief Organization", rekao je on.

Ove godine će se na filmskom festivalu u Dubaiju prikazati 157 filmova iz 57 zemalja.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika