14.12.2010. / 13:51

Autor: Nacional.hr

Video:

Autobus kamenovan i zapaljen: U Zagrebu napadnuti uzvanici PAOK-a

Grčki navijači stigli su u Zagreb kako bi popratili presudnu utakmicu Europske lige koja se u srijedu u 19 sati igra na stadionu u Maksimiru

Na mjesto napada u zagrebu odmah su došli policija, vatrogasci i Hitna pomoć (Foto: Željko Lukunić/PIXSELL)Na mjesto napada u zagrebu odmah su došli policija, vatrogasci i Hitna pomoć (Foto: Željko Lukunić/PIXSELL)Na križanju Avenija Dubrovnik i SR Njemačke u Zagrebu oko 13.10 napadnut je autobus s grčkim gostima nogometnog kluba PAOK, a prema prvim policijskim podacima ima i dosta ozlijeđenih.

Napad je izvršila skupina od tridesetak mlađih osoba koja je kamenjem krenula na autobus.

Iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama potvrdili su kako je autobus zapaljen, a iako se prvo mislilo kako je na autobus bačen Molotovljev koktel, prema posljednjim informacijama autobus je zapaljen jer je na njega bačena baklja.

Večernji list piše da je troje PAOK-ovih uzvanika prevezeno u kliniku za Tramuatologiju, a jedan Uoči napada navijači PAOK-a dobro su se zabavljali ispred zagrebačke zračne luke Pleso (Foto: Marko Prpić/PIXSELL)Uoči napada navijači PAOK-a dobro su se zabavljali ispred zagrebačke zračne luke Pleso (Foto: Marko Prpić/PIXSELL)je prevezen u KB Sestara Milosrdnica, dok se ostalim ozlijeđenim, a ukupno ih je 11, pomoć pruža na mjestu događaja. U autobusu je bilo oko 40 navijača PAOK-a, a prema nekim informacijama riječ je o tzv. VIP gostima kluba jer su se PAOK i Dinamo već ranije dogovorili da se navijačima neće omogućiti gostovanje zbog visokog rizika od nereda.

"Nije riječ o navijačima PAOK-a jer, prema dogovoru naša dva kluba i Uefe, zabranjen je dolazak gostujućih navijača, pa tako ni naši nisu bili u Solunu. Napadnuti su prijatelji kluba, koji su smješteni u hotelu Dubrovnik i s aerodroma su se vozili prema hotelu", rekao je Tomislav Marčinko, Dinamov šef za odnose s javnošću za Večernji list.

24 sata pišu da očevici događaja kažu kako je grupa BBB-a razbila pozor na autobusu i bacila u njega baklju. Autobus se zapalio.

"Autobus je stao na prvom ugibalištu. Policajci koji su pratili bus razbili su nekoliko prozora kako bi ljude izvukli iz njega. Neki su navijači sami skočili van. Prizor je bio grozan. Tako nešto se ne bi smijelo događati u Zagrebu", rekao je jedan od svjedoka ovog bezumnog čina za 24 sata.

Grci su stigli u Zagreb kako bi popratili presudnu utakmicu Europske lige koja se u srijedu u 19 sati igra na stadionu u Maksimiru.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 14.12.10. 14:29

Zbog ovakvih debila treba izbaciti dinamo pa neka opet navijači pale kad su fora.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 14.12.10. 14:37

sramota. Dinamo bi se trebao ograditi od takvih, i javno osuditi takvo ponasanje, a ruka pravde treba stici ovakve koji bacaju ljagu na sve nas


registracija
1/1/70

, 14.12.10. 14:42

Uzas! I to su ti tzv domoljubi...drogerasi....sramim se sto takvi prpadaju momm narodu.


registracija
1/12/10

kibidabi, 14.12.10. 15:53

Neki kazu treba ih preuzgajati...pa đe ćeš ti preuzgojiti drogerasa,zlocinca,kriminalca...pedofila,pedera...star sam 60godina,pa nešto znadem majka mu stara. Naj bolje je riješenje uza zid,nekoliko tisuća rafala i zavrsena priča.Ak ne to,onda ćamo trpiti,biti s njihove strane maltretirani...terorizirani...jel' to ispravno?


registracija
27/7/09

columbo, 14.12.10. 17:56

Placi voljena zemljo...


registracija
1/1/70

, 14.12.10. 18:10

Ova balavurdija i nekakva usrana frakcija po nazivom bbb sramote sve nas Zagrebčane(purgere).
Koliko god ne simpatiziram MUP,murja bi trebala polomit tu gamad koju su ulovili.
Pozdrav svim normalnim ljudima.Žao mi je kaj su ti ljudi iz Grčke doživjeli ovakav šok.


registracija
1/1/70

, 14.12.10. 18:34

Potamaniti primitivce.Oni su SRAMOTA ZG........


registracija
20/11/10

imalkogod, 14.12.10. 18:40

Drogerasima po 20 godina stroge robije,tucanje kamena dan-noć,svaki treći dan dati po jedno kuvano jaje,soli puno,vode na kašiku..pa neka pocrkaju mamu im ....poganu.Osramotiše nas đe god se pojave.


registracija
28/4/10

Zvonko, 14.12.10. 20:04

Ljudi, vi stvarno niste normalni i imate teški poremećaj ličnosti.
Dakako, da su ovakovi događaji za osuditi, no, u tom kontekstu spominjati domoljube i toliki stid, stvarno ulazi u leksikon psihosomatskih bolesti.
Nitko normalan neće poduprijeti takovo ponašanje, a koliko znam 11 je uhićenih i biti će im suđeno, ali ova patološka samokritika, prelazi sve okvire. Ja se nemam čega stidjeti. Ja nisam bio među njima. Samo čekam bisera da kaže kako mu se gadi Hrvatska, da je za sve to kriv Tuđman i daga je stid što je tzv. Hrvat.
Pa ako se vi sami ne cijenite, drugi vas sigurno neće samoincijativno.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 14.12.10. 20:59

Čemu komentari i osude?
I čuđenje?
Kaj svi imamo kratko pamćenje?
Takvo divljaštvo se ponavlja uz sve utakmice kad igraju Dinamo i Hajduk u zemlji ili inozemstvu.
I uvijek isti komentari : to nisu navijači, to su huliganil, divljaci, treba ih strpati u rešt na dugo godina, i td. itd...
Nakon pet dana svi zaborave što se dogodilo i priča se ponavlja kod novih utakmica Dinama, Hajduka, ponekad Rijeke i Osijeka.
Tko je kriv?
Oni koji vode naš nogomet - Markovići, Štimci, Mamići, Sinovčići, Švaguše i ostali polucivilizirani tipovi debelih novčanika.
I policija, i sudstvo i ponajviše političari, jedno pričaju obećavaju a ne rade ništa.Ništa!
Ubi, ubi Grke, ubi, ubi Slovence, ubi, ubi Srbe, ubi, ubi sport!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika