14.12.2010. / 16:17

Autor: Hina

Prosvjed zaposlenika u javnom prijevozu paralizirao promet u Ateni

Promet u Ateni je u utorak bio otežan jer su se Atenjani zbog štrajka zaposlenika u javnom prijevozu protiv vladinih mjera štednje morali koristiti osobnim automobilima.

Prosvjednike je čuvala specijalna policija (Reuters)Prosvjednike je čuvala specijalna policija (Reuters)Promet u Ateni je u utorak bio otežan jer su se Atenjani zbog štrajka zaposlenika u javnom prijevozu protiv vladinih mjera štednje morali koristiti osobnim automobilima.

U utorak u 24-satnom štrajku sudjeluju zaposlenici tramvaja, autobusa, podzemne željeznice i željeznice u Ateni i Solunu. Radnici će javni prijevoz zaustaviti na 24 sata i u četvrtak.

Osim javnog prijevoza, otežan će biti i zračni prijevoz jer sindikati pojačavaju svoje prosvjede 24-satnim nacionalnim štrajkom u srijedu koji će se podudariti s glasovanjem u parlamentu o novim reformama koje trebaju omekšati zakon o radu i ograničiti plaće u javnom sektoru.

Zbog nacionalnog štrajka u srijedu prekinut će biti pomorski promet te zatvorene bolnice i škole.

Ovotjedne štrajkove najavili su i zaposlenici u bankama, taksisti i novinari.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika