15.12.2010. / 13:27

Autor: Nacional.hr

Ježić donirao i Hebranga: DIOKI kandidatu HDZ-a pomogao s 300 tisuća kuna

Ježić je novac uplatio naknadno, nakon završetka kampanje, i i to tek kada ga je Hebrang javno prozvao. Hebrang i HDZ su tako na kraju prošli bolje od Josipovića i Primorca jer je DIOKI za njihovu kampanju donirao 300 tisuća kuna, dok je Josipovića i Primorca pomogao s 200 tisuća kuna

Andrija HebrangAndrija HebrangPosljednjih dana predsjednik Ivo Josipović bio je pod udarom kritika zbog toga jer je u predsjedničkoj kampanji primio donaciju od tvrtke DIOKI čiji je vlasnik Robert Ježić završio u pritvoru zbog sumnje da je upleten u afere zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom. Ježićeva tvrtka Josipoviću je donirala 200 tisuća kuna, a predjednik je najavio kako će novac vratiti ukoliko se Ježiću dokaže krivnja.

Zanimljivo je kako su, dok je Josipović trpio kritike, iz HDZ-a cijelo vrijeme šutjeli. No, sada se otkrilo i zašto je tome tako.

Naime, do sada se mislilo kako je DIOKI financirao kampanje Josipovića i nezavisnog kandidata Dragana Primorca. Međutim, portal Index.hr piše kako je najveću sumu od DIKOI-a u kampanji ipak primio kandidat vladajuće stranke Andrija Hebrang.

Hebrang je u prosincu kada je predao prijevremeno izvješće o financiranju svoje kampanje prijavio proračun od 6 milijuna kuna koji se sastojao isključivo od stranačkog novca, čime je on bio jedini kandidat bez donatora.

No, kada se 1. veljače predavalo cjelovito izvješće o financiranju predsjedničke kampanje na listi Hebrangovih donatora odjednom se našao i DIOKI s 300 tisuća kuna kao pravna osoba te Ivica Zdunić s 50 tisuća kuna kao fizička osoba. DIOKI Roberta Ježića tako je jedina pravna osoba koja je donirala Hebranga.

Index piše kako je Ježić novac uplatio naknadno, nakon završetka kampanje i i to tek kada ga je Hebrang javno prozvao i zamjerio mu što financira njegove konkurente iako je HDZ-ovac. Hebrang i HDZ su tako na kraju prošli bolje od Josipovića i Primorca jer je DIOKI za njihovu kampanju donirao 300 tisuća kuna, dok je Josipovića i Primorca pomogao s 200 tisuća kuna.

Vezane vijesti

Prosvjed radnika Diokija

Prosvjed radnika Diokija

Stožer za obranu Diokija u Zagrebu organizira prosvjed radnika te tvrtke "budući da rješenje problema za radnike Diokija nije pronađeno do kraja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika