15.12.2010. / 16:06

Autor: Nacional.hr

CEM zakupio transponder i pozicionirao se kao novi orbitalni hot spot za istočnu Europu

SES ASTRA će odmah steći većinu kabelskog tržišta i indirektan pristup milijunima kućanstava koji primaju kabelsku televiziju u dva najbrže rastuća tržišta Srednje i istočne Europe

CME će pomoću Astre pokrivati Rumunjsku i BugarskuCME će pomoću Astre pokrivati Rumunjsku i BugarskuSES ASTRA objavila je kako je CME postala glavni zakupac na njezinoj orbitalnoj poziciji 31,5 stupnjeva istočno. CME je vodeća medijska tvrtka koja se bavi emitiranjem, Internetom i TV sadržajima u šest zemalja Srednje i istočne Europe s ukupnom populacijom od oko 50 milijuna ljudi. Njezini programi u Rumunjskoj i Bugarskoj uključuju: PRO TV, PRO TV International, Acasa, PRO Cinema, Sport.ro i MTV Romania u Rumunjskoj i bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, Pro.bg i Ring.bg u Bugarskoj.

CME je zakupio jedan transponder na orbitalnoj poziciji 31,5 stupnjeva istočno. Počevši od siječnja 2011. godine, CME će se njime koristiti za emitiranje video sadržaja korisnicima kabelske televizije u Rumunjskoj i Bugarskoj. Kao rezultat, SES ASTRA će odmah steći većinu kabelskog tržišta i indirektan pristup milijunima kućanstava koji primaju kabelsku televiziju u dva najbrže rastuća tržišta Srednje i istočne Europe.

„S CME smo dobili vrhunskog korisnika naše orbitalne pozicije 31,5 stupnjeva istočno. Potpisani ugovor će nam značajno pomoći u povećanju našeg dosega u Rumunjskoj i Bugarskoj te pokazati da smo orbitalnu poziciju 31,5 stupnjeva istočno uspjeli pozicionirati kao novi orbitalni hotspot za regiju. Veselimo se daljnjem jačanju naše pozicije i potpisivanju dodatnih ugovora s korisnicima", izjavio je glavni komercijalni direktor za SES ASTRU Norbert Hölzle.

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo dodatno osnažili našu suradnju sa SES ASTROM. Izabrali smo satelit ASTRE smješten na orbitalnoj poziciji 31,5 stupnjeva istočno zato što omogućuje izvrsnu pokrivenost i tehničku pouzdanost za naše ciljane regije", komentirao je voditelj televizijske tehnologije, CME Claudiu Paraschiv.

Vezane vijesti

Al Jazzera Balkans na OptiTV-u

Al Jazzera Balkans na OptiTV-u

Svi korisnici usluge OptiTV od 13. prosinca mogu pratiti regionalnu verziju programa globalno poznate televizijske kuće Al Jazzera. Al Jazzera… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika