15.12.2010. / 19:05

Autor: Hina

Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko osumnjičena za nenamjensko trošenje novca

Julija Timošenko, čelnica oporbene ukrajinske stranke Batkivščina, izjavila je u srijedu da je tužiteljstvo otvorilo istragu protiv nje i osumnjičilo ju za nenamjensko trošenje financijskih sredstava dodijeljenih za provedbu Protokola iz Kyota, javljaju ukrajinski mediji.

Julija TimošenkoJulija TimošenkoJulija Timošenko, čelnica oporbene ukrajinske stranke Batkivščina, izjavila je u srijedu da je tužiteljstvo otvorilo istragu protiv nje i osumnjičilo ju za nenamjensko trošenje financijskih sredstava dodijeljenih za provedbu Protokola iz Kyota, javljaju ukrajinski mediji.

"Danas sam otkrila da se represija oporbe nastavila u uredu glavnog tužitelja. Upravo sam čula od istražitelja da je protiv mene otvorena istraga za navodno trošenje novca, koji je bio namijenjen za okoliš, na mirovine tijekom (financijske) krize", rekla je Timošenko novinarima pošto je bila podvrgnuta ispitivanju u glavnom istražnom odjelu ureda glavnog tužitelja.

Po njezinim riječima, istražitelji žele da protiv nje bude podignuta optužnica, ali to još nije učinjeno zbog procedure koja zahtjeva prisutstvo njezinog odvjetnika.

"(Ukrajinski predsjednik Viktor) Janukovič... morat će preuzeti odgovornost za svaki čin represije protiv oporbe, kao i za to što danas čini svim ukrajinskim građanima", kazala je Timošenko i dodala da joj je rečeno da ponovno mora doći u istražni odjel 20. prosinca.

Timošenko je prešla u oporbu pošto je njezina vlada raspuštena u ožujku. Oporba snažno kritizira Janukovičevu vladu zbog "anti-ukrajinske" i "proruske politike".

Vezane vijesti

Ukrajina odbacuje molbe EU-a oko Timošenko

Ukrajina odbacuje molbe EU-a oko Timošenko

Ukrajinski premijer Mikola Azarov odbacio je u srijedu kritike Zapada na tretman zatočene bivše premijerke Julije Timošenko kao "neopravdane", dajući… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 16.12.10. 04:09

Stavite je zajedno s Ivom u istu celiju


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika