17.12.2010. / 11:05

Autor: Nacional.hr

Bez napornih vježbi i gladovanja: 3 koraka do vitke linije i savršenog izgleda

Naučnici tvrde da voda popunjava želudac pa uslijed toga nije moguće unijeti velike količine hrane, a zna se da je riječ o tekućini koja ne sadrži kalorije. Osim toga, voda blagotvorno djeluje na kožu

Većina žena koji vodi borbu s viškom kilograma još uvijek najviše vjeruje rigoroznim dijetama. Međutim, osim što nije zdrav za organizam, takav režim prehrane daje samo kratkoročne rezultate.

Ukoliko i vi tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana ne želite dobiti na kilaži, saznajte kako održati liniju bez gladovanja i napornih treninga!

Niskokalorična hrana
Prije kupovine namirnice, kod kuće napravite spisak niskokalorične hrane i držite se onog što ste napisali. Police s grickalicama, keksima i čokoladama izbjegavajte u širokom krugu.

McDonalds i ostale restorane brze prehrane također, naročito u večernjim satima. Doduše, takvi restorani nude i različite vrste salata koje su itekako ukusne.

Obična voda
Da dvije čaše obične vode prije svakog obroka otapaju više kalorija nego bilo koji drugi 'čaroban' napitak za koji je potrebno izdvojiti ogromne količine novca, rezultati su nedavnog istraživanja američkih znanstvenika.

Naučnici tvrde da voda popunjava želudac pa uslijed toga nije moguće unijeti velike količine hrane, a zna se da je riječ o tekućini koja ne sadrži kalorije. Osim toga, voda blagotvorno djeluje na kožu.

Dobro prožvačite hranu
S vremenom pokušavajte smanjiti porcije hrane na tanjuru, ali se potrudite da svaki obrok jedete najamnje dvadeset minuta. Pola sata prije svakog obroka, obavezno popijte čašu obične vode jer ćete na taj način smanjiti potrebu za hranom.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika