19.12.2010. / 08:47

Autor: Deutsche Welle

'The Tourist' na udaru kritika: Film je totalno razočaranje

Njemački redatelj Florian Henckel von Donnersmarck snimio je film 'The Tourist'. Iako je isprva odbio film, predomislio se kada su mu ponuđene svjetske zvijezde Angelina Jolie i Jonny Depp

Angelina JolieAngelina JolieŽena s bijelim šeširom mirno šeće Parizom. Markirana odjeća savršeno joj pristaje. Nakit blista, prava je Francuskinja... Greška! Riječ je o Amerikanki Elisei Ward koju glumi Angelina Jolie. Lijepu tajanstvenu damu prati specijalna policija! Za popularnu hollywoodsku glumicu sasvim nova uloga. Navikli smo je gledati kako se s pištoljem u rukama, probija kroz život.

'Tko je ona, ostati će tajna koja će se riješiti tek tijekom filma. Uglavnom sam glumila modernije, jake likove. Florian mi je pomogao i stalno me usporavao. Moj privatni ritam je mnogo brži i jači. Ona je žena koja živi u decentnom luksuzu' priča Angelina Jolie.

Loše kritike

Florian Henckel von Donnersmarck napravio je triler koji ne podsjeća slučajno na filmove Alfreda Hitchcocka. Dijalozi u filmu su duhoviti i višeznačni, kadrovi su jasni. Estetika i savršena forma neobično su važne za ovaj film', objašnjava njemački redatelj i dodaje: 'Venecija je jednostavno najljepši grad na svijetu'.

Za svoj debitanski film 'Život drugih', njemački redatelj dobio je brojne nagrade, između ostalih i Oscara. Poslije tog uspjeha vrata Hollywooda bila su mu širom otvorena. Međutim, novi film Floriana Henckela von Donnersmarcka je, prema mišljenju mnogih kritičara, razočaranje, prije svega zato što autor nije čak ni pokušao da unese nešto aktualnosti i originalnosti nego se oslonio isključivo na sjaj i glamur. 'TheTourist' je žanrovski film koji će zabaviti potencijalne gledatelje - i ništa više od toga, tvrdi kritika.

Deutsche Welle

Vezane vijesti

Vanessa Paradis želi da Depp prekine snimanje filma s Angelinom Jolie

Vanessa Paradis želi da Depp prekine snimanje filma s Angelinom Jolie

Čini se da su medijski napisi o prisnom odnosu Angeline Jolie i Johnnyja Deppa tijekom snimanja filma "The Tourist" uznemirili i njegovu bolju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika