20.12.2010. / 16:02

Autor: Hina

Umro Brian Hanrahan, jedan od najpoznatijih BBC-jevih novinara

U početku ove godine dijagnosticiran mu je rak, a prije deset dana primljen je u bolnicu zbog infekcije

Brian Hanrahan; Foto: BBCBrian Hanrahan; Foto: BBCJedan od najpoznatijih BBC-jevih vanjskopolitičkih dopisnika Brian Hanrahan, koji se proslavio izvješćivanjem iz Falklandskog rata 1982., umro je u 61. godini života, javlja u ponedjeljak Reuters.

Hanrahan je za BBC radio gotovo 30 godina. Tijekom svoje burne karijere izvješćivao je o najvažnijim svjetskim temama, od uspona Mihaila Gorbačova i pokolja na Trgu Tiananmenu do pada Berlinskog zida i ubojstva Indire Gandhi, a proslavio se i izvješćivanjem iz Falkandskog rata. Na vrhuncu karijere bio je diplomatski urednik BBC-jevih vijesti.

U početku ove godine dijagnosticiran mu je rak, a prije deset dana primljen je u bolnicu zbog infekcije.

Vjerojatno će biti najviše pamćen po svom prebrojavanju zrakoplova za Falklandskog rata kako bi zaobišao ograničenja ministarstva obrane. "Ne mogu vam reći koliko je zrakoplova otišlo u akciju, ali prebrojio sam ih sve pri polijetanju i opet pri slijetanju. Svi su se vratili", govorio je.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika