Objavljeno u Nacionalu br. 788, 2010-12-21

Autor: Plamenko Cvitić

Zbog gruzijskog ministra Vladine zgrade pod opsadom policije

GRIGOL VASHADZE u Hrvatskoj se susreo s Gordanom Jandrokovićem i Božom
BiškupićemGRIGOL VASHADZE u Hrvatskoj se susreo s Gordanom Jandrokovićem i Božom BiškupićemProšlotjedni službeni posjet gruzijskog ministra vanjskih poslova Grigola Vashadzea Hrvatskoj nije, očekivano, privukao veću pažnju hrvatske javnosti, no neko će vrijeme ostati u pamćenju državnih namještenika u nekoliko ministarstava po jednom neobičnom detalju: tijekom svog jednodnevnog boravka u Zagrebu gruzijski ministar imao je izuzetno jake mjere osiguranja, pa su prostorije u kojima je Vashadze boravio prije njegova dolaska čak bile provjeravane uz pomoć policijskih pasa koji otkrivaju eksplozivne naprave.

Kako ističu Nacionalovi izvori, u suradnji s gruzijskim predstavnicima hrvatska policija i obavještajne službe ministra Vashadzea su označili štićenom osobom prve kategorije, što je status koji se obično dodjeljuje stranim državnicima, predsjednicima ili premijerima, i to je po mjerama osiguranja najviši rang zaštite. I dok su zaposlenici Ministarstva vanjskih poslova, gdje je Vashadzea primio njegov hrvatski kolega Gordan Jandroković, očito već navikli na jake mjere osiguranja, u ministarstvu Bože Biškupića je prošli četvrtak bio neuobičajen.

Vezane vijesti

Clinton poziva Rusiju i Kinu da pridonesu rješenju u Siriji

Clinton poziva Rusiju i Kinu da pridonesu rješenju u Siriji

Američka državna tajnica Hillary Clinton pozvala je u utorak Rusiju i Kinu, saveznike Damaska, da "pridonesu rješavanju sukoba u Siriji. "Mislimo da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika