Objavljeno u Nacionalu br. 788, 2010-12-21

Autor: Nacionalova redakcija

Kiparstvo na platnu: Napokon film o Dušanu Džamonji

"DŽAMONJA" je prvi film o velikom kiparu"DŽAMONJA" je prvi film o velikom kiparuGodinu dana prije nego što je preminuo u siječnju 2009. Dušan Džamonja dogovorio je snimanje dokumentarnog filma s likovnim kritičarom Milanom Bešlićem u produkciji Hrvatske televizije.

Dokumentarac "Džamonja" premijerno će biti prikazan u utorak 21. prosinca u Muzeju za umjetnost i obrt, a kako nam je rekao Bešlić, "u filmu su obuhvaćeni cjelokupno njegovo stvaralaštvo, svi načini umjetničkog izražavanja, svi prostori u kojima je radio, kao što su atelje i Spomen-park u Vrsaru i atelje u Zagrebu, kao i prostori u kojima je izlagao, kao što su Moderna galerija i Muzej za umjetnost i obrt, gdje je održana Džamonjina posljednja velika retrospektiva."

U 45-minutnom filmu, kaže Bešlić, ljudi će upoznat Džamonju kao odličnog govornika koji umije verbalno izraziti svoje misli i osjećaje. Film se u cijelosti bavi Džamonjom, u njemu nema razgovora s članovima obitelji i suradnicima, bitni su samo on i njegovo djelo.

Vezane vijesti

Demi Moore više nije gđa. Kutcher na Twitteru

Demi Moore više nije gđa. Kutcher na Twitteru

Američka glumica Demi Moore, koja je službeno u studenom objavila da se rastaje od Ashtona Kutchera nakon tri godine braka, odlučila je da njezino… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika