22.12.2010. / 12:18

Autor: Nacional.hr

Čačić odgovara premijerki: Nesreća se može dogoditi svima, ali kriminal je svjesna odluka

Ponovio je kako se nesreće mogu dogoditi svakome, ali one nisu čin koji moralno diskvalificira ljude

Radimir ČačićRadimir ČačićVerbalni obračun na relaciji predsjednik HNS-a Radimir Čačić - premijerka Jadranka Kosor sve se više zahuktava. Nakon što je Čačić najavljenu rekonstrukciju Vlade prokomentirao riječima da će premijerka smjenjivati ministre koji odlaze u Remetinec, premijerka Kosor odgovorila mu je kako on, kojemu prijeti zatvorska kazna zbog prometne nesreće u kojoj su dvije osobe poginule u Mađarsko nema pravo drugima prijetiti zatvorom.

Naravno, Čačiću nije trebalo dugo da odgovori premijerki. Njen stav ocijenio je nemoralnim, prenosi tportal, dodavši kako se takvom izjavom spustila na razinu HDZ-ovog zastupnika Frane Matušića.

"Nadam se da cijeli HDZ nije spao na Matušićevu razinu", prokomentirao je Čačić.

Ponovio je kako se nesreće mogu dogoditi svakome, ali one nisu čin koji moralno diskvalificira ljude.

"Za razliku od nje, svaki je kriminal svjesna odluka osobe i svako je korištenje kriminalnog novca svjesno, a ono onda moralno diskvalificira ljude", rekao je Čačić.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
1/1/70

, 22.12.10. 12:38

Čačići,točno je da se nesreća može dogoditi svakome,ipak sam kao liberal zapazil da uopće nisi otišao toj nesretnoj ženi...evo,prebogat si čovjek..šta ti je falilo dati toj ženi milijun KN...pa bi i ona i narod drukčije gledali na sve?


registracija
11/1/10

fluid, 22.12.10. 12:48

Pjedini komentari na ovom čatu o Čačiću mogu biti izraz mišljenja pojedinca i izražava stavove šta tko o tome misli.I to je ok.Neki su uvjereni da stvar stoji ovako a neki onako ali;Kosorica je prozvala čačića zamjenjenim tezama da boli.Koja glupost ali ujedno i mjerilo za pamet i karakter Premijerke u svezi izjednačenja odgovornosti.No to je ona i to je HDZ.Dobro joj je odgovorio sam Čačić a Premijerka neka se češe i tješi kako je ispala "pametna".Ne pametna već glupa kao guska.


registracija
8/8/09

tovar62, 22.12.10. 13:03

Cacicu stvarno si blesan pa nesreca je sve sta se lose desi,na toj cesti su bili saobracajni znakovi koje nisi postivao i to vise puta,pa se to nemoze tretirati nesrecom,nego si prekrsija zakone saobracaja,a tako je i Ivo prekrsija zakone o korupciji,i nemoj sam sebi upadati u zdrjelo,,,,ispeci pa reci,,,jer ubiti dvije osobe nije bas lagodno,,,,pri neuskladenoj brzini,,,,,


registracija
30/12/08

csiki, 22.12.10. 13:16

Izazvati nesrecu i posle toga niti izrazio sucut ili da ponudio neku nadoknadu nesrecnoj zeni gde je moral "gospodine" Cacicu?


registracija
30/6/10

petrus7, 22.12.10. 13:19

tovare kradezeovski i ti csiki jedite govna gluperde lopovske. I vi podržavatae krađu i korupciju pa bi i ja vas malo u prdekanu.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 22.12.10. 13:55

najbolje je osudu o Cacicevoj krivici preputiti madarskom sudu. Oni sigurno nisu jugonostaligicari i udbasi, tako da je za vjerovat da ce odluka biti objektivna.
Misilm da je suvisno razglabati o moralu HDZa, jer svi dobro znamo kakva je situacija u zemlji, kao i sto znamo kakva je imovinska situacija onih koji su tu zemlju vodili, i jos uvijek ju vode.


registracija
5/3/10

starimudrac, 22.12.10. 14:47

otprilike kao kad stazić oplete po lopovima koliko su torbi pokrali, a oni mu uzvrate da se kupao na brijunima po 7kn. dnevno.


registracija
15/12/10

tatamata, 22.12.10. 16:04

Čačić je u pravu to je nehotični slučaj i sud če reći svoje šta i koliko ali kad vi ubijete cijelu Hrvatsku i pravite se svetac ili djevica to su već ku....... igre pošten i j.... nemožeš biti a to su naši vođe lijepe naše pokradene


registracija
29/11/09

Ivis, 22.12.10. 18:10

Cacic je izgubio pravo upravljati motornim vozilom na podrucju Madjarske, (mozda i sire). Mi trazimo da ovi Lazci i lupezi ne upravljaju vise u Hrvatskoj.


registracija
9/9/09

thor, 22.12.10. 21:58

jasno je ko dan da u HDZu ima puno lopina i kriminalaca. no nisu SVI tamo takvi. isto je tako jasno ko dan da u SDPu ima puno lopina i kriminalaca. no i tamo ima dobrih i poštenih ljudi. ko dan je jasno da i u HNSu ima dobrih i poštenih ljudi. no čačić NIJE jedan od njih! zato svatko mora najprije u svojem dvorištu drek počistiti a tek onda dijeliti lekcije drugima!


registracija
5/3/10

starimudrac, 23.12.10. 08:57

thor, po tebi ispada da su ovi u HDZu bedasti ili su skloni samokažnjavanju. dva desetlječa su na vlasti i napunili su remetinec do vrha, sad proširuju smještajne kapacitete da bi ih još stalo.


registracija
15/8/10

bigred1, 27.12.10. 14:12

tetkamara davanje milijuna samo tako bilo bi mito. tako radi hdz. kako znaš da nije izrazio sućut? tovar,nick ti odgovara razmišljanju. csiki,možda on želi sve riješiti zakonskim putem. zar misliš da nije pitao pravnike za savjet. kako je bilo s onim maloljetnikom izmakarske ili splita koji je ubio na nogostupu mladu djevojku. on je dobio uvjet i školovanje u švicarskoj. on je iz ugledne familije?...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika