22.12.2010. / 13:26

Autor: Nacional.hr

Poznata lica koja su nas napustila 2010. godine

U godinu koja je na izmaku napustila su nas mnoga poznata lica...

Iva BagićIva BagićS obzirom da je godina na izmaku odlučili smo se prisjetiti poznatih lica koja su nas napustila u 2010. godini, a ostavila su veliki trag u hrvatskoj javnosti...

Marina Nemet

Dugogodišnja članica ansambla kazališta "Gavella" Marina Nemet preminula je 11. prosinca u 51. godini života. Osim u svom matičnom kazalištu, Marina je Nemet odigrala brojne uloge u Kazalištu "Komedija", u Gradskom kazalištu "Žar ptica", Glumačkoj družini "Histrion", Teatru &TD... Glumila je i u desetak TV-drama, televizijskim serijama te mnogobrojnim radijskim igrama

Vesna Parun

Hrvatska pjesnikinja preminula je u listopadu u Stubičkim toplicama u 89. godini života. Inače, Vesna Parun je najistaknutija hrvatska pjesnikinja druge polovice 20. stoljeća. To mjesto u hrvatskoj književnosti zauzela je zahvaljujući raskošnosti pjesničkog izraza, bogatstvu tema i motiva i stvaralačkoj plodnosti.

Marko Brešković

Dubrovački glazbenik Marko Brešković preminuo je u kolovozus u 69. godini od duge i teške bolesti srca. Bio je osnivač i član jednoga od najpopularnijih hrvatskih sastava "Dubrovačkih trubadura" u kojima je djelovao od osnutka pa do prestanka rada.

Mia Oremović

Istaknuta hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica, umrla je 24. srpnja u Križevcima, u 92. godini života. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, među kojima i nagrade Vladimir Nazor za životno djelo na području filma, nagrade za životno djelo Fabijan Šovagović Udruženja hrvatskih filmskih redatelja i nagradu Motovun film festivala "50 godina".

Božidar Orešković

Hrvatski kazališni, filmski i televizijski glumac Božidar Orešković pronađen je u srpnju obješen u voćnjaku Kozjači pored svoje kuće u blizini Velike Gorice. Akademski glumac bio je poznat kao doajen Hrvatskog narodnog kazališta.

Posljednjih nekoliko godina uglavnom je glumio u hrvatskim sapunicama, primjerice u 'Sve će biti dobro', Ponos Ratkajevih i Obični ljudi. Pojavljivao se i u humorističnim serijama kao što su 'Bitange i princeze' te 'Bibin svijet'. 'Živi i mrtvi', 'Crveno i crno' i 'Konjanik' samo su neki od filmova u kojima je ostvario zapaženije uloge, a starije generacije najviše ga pamte kao Riđana u 'Kapelskim kresovima'.

Hrvoje Kelčec

Dugogodišnji novinar i urednik Hrvatske televizije (HTV) Hrvoje Kelčec umro je u Zagrebu u srpnju 47. godini života. Hrvoje Kelčec je na Hrvatsku televiziju došao 1990., a svoj novinarski put započeo je u Zagrebačkoj panorami radeći priče iz zagrebačke svakodnevice.

Joško Martinović

Novinar i urednik na HTV-u, Joško Martinović umro je u lipnju nakon duge i teške bolesti u 47. godini života. Po zanimanju diplomirani sociolog Martinović je bio jedno od zaštitnih lica Hrvatske televizije, a vodio je emisije mozaičnog sadržaja "Živa istina" i "Globalno sijelo".

Iva Bagić

Televizijska voditeljica i jedno od zaštitnih lica RTL televizije preminula je u svibnju u 25. godini života od posljedica tumora na mozgu s kojim se godinama borila. Često puta su ju opisivali kao osobu koja sa sobom donosi sunce i osmijeh, ali i kao osobu koja zna cijeniti svaki trenutak i raduje se životu.

Tomo Vrban

Jedan od najboljih hrvatskih šminkera, suosnivač škole šminkanja Vrban&Joković, Tomo Vrban izgubio je bitku s karcinomom na mozgu u ožujku u 32. godini života.

Ljubomir Kiki Kapor

Dramski umjetnik Ljubomir Kiki Kapor, preminuo je u ožujku u 78. godini u Zagrebu, nakon duge i teške bolesti. Počeo je glumiti u "Gavelli" još kao student zagrebačke Akademije kazališne umjetnosti, u Krležinoj "Golgoti" redatelja Branka Gavelle, prvoj premijeri tog kazališta. Dobitnik je brojnih nagrada među kojima i nekoliko nagrada "Zlatni smijeh" na Danima satire, nagrade "Marul" na Marulićeviim danima, nagrade Hrvatskog glumišta.

Izabela Šimunović

Najtežu bitku, onu za vlastiti život, izgubila je u ožujku i slikarica Izabela Šimunović. Četrdesetogodišnja slikarica je preminula nakon višemjesečne borbe s rakom.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika