24.12.2010. / 08:29

Autor: Hina

Anarhistička skupina FAI preuzela odgovornost za eksplozije u Rimu

FAI je poznata talijanskoj policiji a u prosincu 2009. godine ta je skupina postavila eksplozivnu napravu koja je aktivirana u blizini milanskog sveučilišta ali nije bilo žrtava

Talijanska anarhistička skupina preuzela je odgovornost za eksplozije dvaju paketa bombi koji su u četvrtak eksplodirali u švicarskome i čileanskom veleposlanstvu u Rimu pri čemu je ranjeno dvoje ljudi.

"Uništit ćemo sustav dominacije, živio FAI, živjela anarhija", stoji među ostalim u poruci skupine Neformalna anarhistička federacija (FAI) koju je pronašla policija nakon očevida u čileanskom veleposlanstvu. Poruku je potpisala "revolucionarna ćelija Lavrosa Fountasa", nazvana po grčkom anarhistu koji je u ožujku stradao u okršaju s policijom.

FAI je poznata talijanskoj policiji a u prosincu 2009. godine ta je skupina postavila eksplozivnu napravu koja je aktivirana u blizini milanskog sveučilišta ali nije bilo žrtava.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika