25.12.2010. / 16:22

Autor: Hina

Video: Indijska raketa sa satelitom eksplodirala nakon polijetanja

Riječ je o drugom rušenju indijske rakete GSLV ove godine, pošto je u travnju jedna raketa tog tipa po lansiranju izgubila visinu i srušila se u more

Indijska raketa koja je u orbitu nosila komunikacijski satelit eksplodirala je u subotu nedugo nakon polijetanja, objavile su agencije.

Raketa GSLV je eksplodirala manje od jedne minute nakon polijetanja iz svemirske baze Sriharikota, oko 80 km od grada Chennaija na jugu Indije, javila je agencija United News of India (UNI).

Lansiranje je prvotno bilo predviđeno za 20. prosinca, a zatim je odgođeno pošto su inženjeri otkrili kvar na jednom od motora rakete ruske proizvodnje, javio je UNI.

Indijska agencija za svemirska istraživanja (ISRO), koja vodi program lansiranja, priopćila je da je kontakt s raketom izgubljen 47 sekundi nakon lansiranja. Znanstvenici ISRO-a rekli su da su ostaci rakete pali u Bengalski zaljev.

Riječ je o drugom rušenju indijske rakete GSLV ove godine, pošto je u travnju jedna raketa tog tipa po lansiranju izgubila visinu i srušila se u more.

Indija, koja se nada lansirati prvu misiju s posadom u svemir do 2016., u srpnju je uspješno u orbitu postavila pet satelita.

Vezane vijesti

Glumci oteli i ubili bollywoodsku zvijezdu

Glumci oteli i ubili bollywoodsku zvijezdu

Mlada indijska zvijezda bollywodskih filmova Meenakshi Thapar pronađena je mrtva i obezglavljena, a ubojstvo su priznala dvojica njezinih kolega koji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika