27.12.2010. / 10:41

Autor: Martina Čizmić

Magma prošlog tjedna odabrala novog strateškog investitora

Navodi se kako će za 51 postotni udio NCA uplatiti 24, 66 milijuna eura i to u periodu od 27. prosinca 2010. do 28. veljače 2011. godine.

Goranko FižulićGoranko FižulićSjednica Nadzornog odbora Magme koja je održana krajem prošlog tjedna donijela je novog strateškog partnera toj posrnuloj tvrtki. Kako stoji u izvješću koje je objavljeno na stranicama Zagrebačke burze, prihvaćena je ponuda NCA Investment Groupa iz Beograda.

NCA će tako kupnjom 51 postotnog udjela u Magminim tvrtkama kćerima
Magma International d.o.o. Beograd , Magma B d.o.o. Sarajevo , Kozmolina d.o.o. Beograd, Adria Design d.o.o. Zagreb i novog društva „ND d.o.o." iz Zagreba (koje će biti osnovano najkasnije do 26.02.2011.) postati i strateški partner Magme.

Navodi se kako će za 51 postotni udio NCA uplatiti 24, 66 milijuna eura i to u periodu od 27. prosinca 2010. do 28. veljače 2011. godine.

"NCA IG je strateški investitor u dijelu asortimana namijenjenog djeci te je za očekivati da će razvoj brandova kojima je Magma u proteklih 20 godina osigurala lidersku poziciju na tržištima Hrvatske, BiH i Srbije dobiti novi zamah. Magma će nakon realizacije navedene transakcije završiti proces započete konsolidacije cijele grupe te iskoristiti nešto povoljnije trendove na tržištu za novi rast i razvoj u ključnim segmentima svog poslovanja",stoji u priopćenju iz Magme.

Inače, kao novi strateški partner Magme spominjala se poljska tvrtka EMF, no NO Magme je zaključio kako je ona u financijskom i poslovnom smislu lošija od NCA-ove ponude.

Vezane vijesti

Tvrtka na izdisaju, a šef glumi velikog morskog vuka

Tvrtka na izdisaju, a šef glumi velikog morskog vuka

Ako se ne dogodi čudo - a čuda su u biznisu rijetka - u iduća dva tjedna napokon bi trebao biti otvoren stečaj Magme. Uvod u konačni čin propasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika