27.12.2010. / 16:04

Autor: Hina , Nacional.hr

Mjesec dana pritvora osumnjičenima za pokušaj ubojstva Miljuša i Galinca

Vuletića i Dakića tereti se kao "izvršitelje pokušaja ubojstva". Nalogodavac, pak, još nije otkriven, a policija se nada da bi to mogla uspjeti akcijom "Šok 3"

Foto: PixsellFoto: PixsellProtiv dvojice osumnjičenih za pokušaje ubojstva novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca pokrenuta je sudska istraga i određen im je jednomjesečni pritvor, doznaje se na zagrebačkome Županijskom sudu na kojem su osumnjičeni Đorđe Vuletić i Darko Dakić danas ponovno poricali krivnju.

Istragu protiv njih vodit će sudac Zdenko Posavec, koji im je odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i supočinitelje za kojima se traga te ponavljanja kaznenog djela. Dakić je pritvoren i zbog teških okolnosti u kojima je djelo počinjeno.

Vuletićev branitelj Milenko Umičević i Dakićeva braniteljica Ljiljana Planinić najavili su žalbe na odluke o istrazi i pritvoru. O tome će odlučivati izvanraspravno vijeće.

Neslužbeno se doznaje da će se u istrazi ispitati šest svjedoka.

Đorđe Vuletić (48), bivši policajac i optuženik u slučaju tzv. zločinačke organizacije kojoj se sudilo krajem 90-ih, i Darko Dakić (32) ponovno su, kao i krajem prošlog tjedna nakon uhićenja, negirali sumnje da su u rujnu 2008. brutalno pretukli poduzetnika Josipa Galinca. Dakić je, osim toga, porekao da je s još jednim nepoznatim napadačem za kojim se traga u lipnju te godine brutalno pretukao novinara "Jutarnjeg lista" Dušana Miljuša.

Vuletića i Dakića tereti se kao "izvršitelje pokušaja ubojstva". Nalogodavac, pak, još nije otkriven, a policija se nada da bi to mogla uspjeti akcijom "Šok 3", jednom od opsežnijih u posljednjih nekoliko godina, u kojoj su prošlog tjedna i uhićeni Vuletić i Dakić. Tada je privedeno još desetak osoba, no sve su puštene nakon obavijesnih razgovora.

Akciju "Šok 3" mediji su proglasili udarom na zagrebačko podzemlje, a u policiji kažu kako žele rasvijetliti i druga teška, godinama neriješena kaznena djela.

Vezane vijesti

Strani novinari u obilasku tzv. europske Amazone

Strani novinari u obilasku tzv. europske Amazone

Dvadesetdvoje novinara iz devet europskih zemalja i Hrvatske danas je u organizaciji svjetske nevladine organizacije za zaštitu prirode WWF počelo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika