27.12.2010. / 17:01

Autor: Hina , Nacional.hr

USKOK opovrgava da namjerava ispitati "cijelu Vladu"

"Nije točno da Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u predmetu protiv I.S. namjerava ispitati sve članove Vlade Republike Hrvatske", stoji u demantiju objavljenom na internetskim stranicama USKOK-a

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaUSKOK je danas opovrgnuo napise iz tiska da u istrazi protiv bivšega premijera Ive Sanadera namjerava ispitati sve članove vlade.

"Nije točno da Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u predmetu protiv I.S. namjerava ispitati sve članove Vlade Republike Hrvatske", stoji u demantiju objavljenom na internetskim stranicama USKOK-a.

USKOK objašnjava da je u nalozima za provođenje istrage protiv Sanadera i drugih navedeno da će se istražiti određene okolnosti i ispitati određene osobe, ali nije određeno da će kao svjedoci biti ispitani članovi vlade.

Nalozima se određuje da će se istražiti okolnosti u kojima su počinjena djela koja se osumnjičenicima stavljaju na teret i da će se s tim u vezi kao svjedoci ispitati "osobe koje imaju saznanja o izvršenju tih kaznenih djela, pa i neke osobe iz tadašnjeg predsjedništva HDZ-a za koje USKOK smatra da imaju određena saznanja" o kaznenim djelima u vezi s kojima se provodi istraga, stoji u priopćenju u kojem se tvrdi da Državno odvjetništvo i USKOK nisu izvor informacija koje se navode u tekstu objavljenom u "Večernjem listu" pod naslovom "USKOK zbog Sanadera na saslušanje poziva cijelu Vladu i vrh HDZ-a".

"Slijedom navedenog, netočni su navodi kako će se ispitati 'cijela Vlada', odnosno navod da će biti pozvani i ispitani u tijeku istrage 'i svi članovi Vlade'", zaključuje se u priopćenju USKOK-a.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 27.12.10. 18:11

Normalno da neće cijelu kad su tu novi ljudi. Ispitivat će ove koji su u odlasku a ovi novi još nisu stigli zaslužiti poziv uskoka što ne znači da nekad neće.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika