27.12.2010. / 18:56

Autor: Hina

Slovenska zrakoplovna tvrtka snizila plaće za 20 posto

S najvećom slovenskom bankom NLB-om tvrtka pregovara o tri do četiri milijuna eura zajma kako bi prevladala teškoće u zimskoj sezoni, kad je poslovanje i inače smanjeno, a od države očekuju i pomoć od oko tri milijuna eura za štete koje su u prvom dijelu godine nastale

Foto: ArhivaFoto: ArhivaKako bi prevladala teško financijsko stanje, slovenska zrakoplovna tvrtka Adria Airways snizila je plaće svojim zaposlenicima za 20 posto, objavljeno je u ponedjeljak.

O tome su se potkraj prošlog tjedna dogovorili uprava i zaposlenici, a direktor tvrtke Maks Tajnikar izjavio je u ponedjeljak da su sniženje plaća i program financijskog i poslovnog oporavka koji je poslan bankama vjerovnicama jamstvo da se ta vrlo zadužena tvrtka može izvući iz teškoća.

S najvećom slovenskom bankom NLB-om tvrtka pregovara o tri do četiri milijuna eura zajma kako bi prevladala teškoće u zimskoj sezoni, kad je poslovanje i inače smanjeno, a od države očekuju i pomoć od oko tri milijuna eura za štete koje su u prvom dijelu godine nastale jer neko vrijeme nisu mogli letjeti zbog prašine iz islandskog vulkana koja je zahvatila dobar dio Europe.

Po Tajnikarovoj ocjeni slovensku zrakoplovnu tvrtku iduće dvije godine čekaju najteže obveze prema bankama u proteklih dvadesetak godina jer su kratkoročni i dugoročni zajmovi narasli na 86 milijuna eura, a još oko 30 milijuna eura tvrtka duguje dobavljačima. Zato se u prvoj polovici godine želi financijski stabilizirati kako bi se stvorili uvjeti za mogući dolazak stranoga strateškog partnera, što bi bilo dugoročno rješenje.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika