28.12.2010. / 08:24

Autor: Nacionalova redakcija

Nacional donosi:

Privatni poslovi bivšeg ministra: Tajne Šukerove veze s reciklažnim kartelom

Prvi znak neobične povezanosti bivšeg ministra financija Ivana Šukera s tvrtkom Enigma, a posljedično i s vlasnicima te tvrtke, pojavio se u travnju 2008., kada je Šuker putovao na humanitarni malonogometni turnir u Dalmaciju vozeći luksuzni BMW terenac u vlasništvu tvrtke Enigma

Sada već bivši ministar financija Ivan ŠukerSada već bivši ministar financija Ivan ŠukerNi mjesec dana nakon prometne nesreće u BiH dojučerašnji ministar financija Ivan Šuker nije objasnio zašto je na put u rodno Livno otišao vozeći službeni automobil privatne tvrtke Enigma d.o.o. iz Gline. To je putovanje dalo naslutiti Šukerov privatni život i možebitne tajne poslovne aranžmane o kojima se u političkim kuloarima, zasad bez konkretnih dokaza, govori mjesecima.

Šuker je već drugi put u dvije godine zatečen za upravljačem luksuznog BMW-a, automobila tvrtke koja se godinama bavi razminiranjem, a koju je osnovao Šukerov prijatelj Damir Goršeta. Na putu u Livno ministru je suputnik bio sin bivšeg ustavnog suca, 35-godišnji Višeslav Vukojević, nekad zaposlenik Goršetine tvrtke Enigma, a u međuvremenu je sa sportskim moćnikom Zoranom Gopcem pokrenuo unosni biznis s reciklažom plastične ambalaže.

Šuker se čini kao zanimljiva poveznica dviju poslovnih grana koje su u Hrvatskoj povezane s državom - razminiranja i reciklažnog biznisa - a koje su zbog mogućih zloporaba potencijalno vrlo koruptivni poslovi.

Enigma, zajednička tvrtka Damira Goršete, Ante Kotromanovića, Zorana Gopca i Višeslava Vukojevića godinama je uspješno radila, premda se u medijima spekuliralo da je poslove dobivala na namještenim natječajima: u lipnju 2005. dobila je posao razminiranja Maraskinih voćnjaka u Zemuniku, jedan od tada najunosnijih pirotehničkih poslova, vrijedan čak 20 milijuna kuna, a u medijima su kružile priče da je natječaj bio namješten i proveden u tajnosti, te da konkurentske tvrtke uopće nisu ni bile pozvane.

Prvi znak neobične povezanosti bivšeg ministra financija Ivana Šukera s tvrtkom Enigma, a posljedično i s vlasnicima te tvrtke, pojavio se u travnju 2008., kada je Šuker putovao na humanitarni malonogometni turnir u Dalmaciju vozeći luksuzni BMW terenac u vlasništvu tvrtke Enigma.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Nacionala

Vezane vijesti

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Zdravku Mamiću nije ovih tjedana jedina briga postavljanje nove vlasti u Hrvatski nogometni savez. Medijski manje zanimljiv, ali financijski bitan,… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 28.12.10. 09:36

Evo ga znao sam...Pa gdje ste Nacionalovci bili do sada s ovim clankom i zasto nam sada nakon njegove smjene gurate kukavicije jaje?
Kada ce konacno nase ponizeno novinarstvo prihvatiti ono zlatno pravilo struke - ono sto ne kazes odmah, ne govori nikad vise!
Ne mogu ne sjetiti se sada i ovdje onog gorostasa St.Viktora koji baulja i tezgari uokolo po niskotirazi, od cega se, vjerujem ne moze posteno ni najesti.
P.S.
Discover for yourself what all the cheering's about!


registracija
8/7/09

bankar, 28.12.10. 10:46

ali opet kao da je on samovoljno provodio sve.. to je polikita hdz-a, dakle je i on je kriv al sada se žele prtati na taj načiš što navodno zamjene nepodobne kako bi dalje mogli biti na vlasti prati glupe mozogve vladati i krasti samo na još perfidniji način


registracija
12/12/10

112131, 28.12.10. 16:14

Goršeta, pa on se siromah ubio ili ? A izgleda da će i sportski moćnik Zoran Gobac malo na ispitivanje.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 30.12.10. 19:38

Jedan Ero vise upetljan u privredni kriminal.To im valjda lezi.


registracija
27/4/10

fuzija2, 31.12.10. 15:37

Hrvatski novinarski HULIGANI su u cijelom
svijetu osramotili svoje ogledalo da se svaki
Hrvat u dijaspori ne osjeca ucitivnim izgledom
sa ponizenjem HRVATSKOG LICA na medjunarodnoj pozornici, sve zbog tog
ponasanja od Hrvatski "huliganski novinara".


registracija
12/12/10

Klarens, 01.01.11. 22:14

Jer mozhemo konachno RECIKLIRATI ovog
Kao GNOJIVO ?????


registracija
2/1/11

doerfler, 02.01.11. 10:56

Šukeru predlažem da pogleda i on http://jovanov.net/ pa da sačuva svoje zdravlje jer će mu trebati u dani koji mu dolaze.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika