29.12.2010. / 09:19

Autor: Totalsport

Capello: Glasam da se SP 2022. u Katru igra zimi

Uostalom, moraju trenirati, prošetati i ostalo, a s obzirom na neprirodno visoke temperature tijekom ljeta u tom dijelu svijeta (op.a. oko 50 stupnjeva Celzijusa na suncu) to bi bilo ubitačno, rekao je Capello

Fabio CapelloFabio CapelloSve je više nogometnih stručnjaka i eminentnih imena koji smatraju da se Svjetsko prvenstvo 2022. godine, koje je dodijeljeno Katru, mora igrati u zimi, tijekom siječnja i veljače.

Među takvima je i talijanski stručnjak Fabio Capello, trenutačno engleski izbornik, koji je najavio da će tu dužnost obnašati zaključno sa Europskim prvenstvom 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj.

- Nije u pitanju samo hoće li organizatori SP-a 2022. godine osigurati hlađenje samog stadiona gdje se igraju utakmice. Pa, neće nogometaši tijekom prvenstva biti samo u hotelu, gdje postoje klime, i na stadionu - rekao je Capello i nastavio:

- SP je dugo natjecanje i igrači se moraju u slobodnim trenucima baviti i drugim stvarima, onima koja odvlače pažnju na utakmice. Uostalom, moraju trenirati, prošetati i ostalo, a s obzirom na neprirodno visoke temperature tijekom ljeta u tom dijelu svijeta (op.a. oko 50 stupnjeva Celzijusa na suncu) to bi bilo ubitačno.

Capello je stoga jasan:

- Apsolutno podržavam Svjetsko prvenstvo u siječnju i veljači.

Podsjetimo da se i predsjednik UEFA-e Michel Platini izjasnio za tezu igranja tijekom zime, a unatoč velikom protivljenju na startu, izgleda da mišljenje oko toga mijenja i najbitniji čovjek u svemu, predsjednik Međunarodne nogometne organizacije (FIFA) Sepp Blatter.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika