29.12.2010. / 09:53

Autor: Hina

U padu ruskog vojnog zrakoplova poginulo jedanaest osoba

Zrakoplov Antonov An-22 ruskog ministarstva obrane srušio se u noći na srijedu u okolici Tule južno od Moskve, pri čemu je jedanaest osoba poginulo, rekao je izvor u redarstvenim snagama, a prenijela je ruska novinska agencija Interfax.

Antonov An-22 kakav se srušio u Rusiji (Foto: Wikipedia)Antonov An-22 kakav se srušio u Rusiji (Foto: Wikipedia)Zrakoplov Antonov An-22 ruskog ministarstva obrane srušio se u noći na srijedu u okolici Tule južno od Moskve, pri čemu je jedanaest osoba poginulo, rekao je izvor u redarstvenim snagama, a prenijela je ruska novinska agencija Interfax.

"Po prvim podacima, poginulo je svih jedanaest osoba u zrakoplovu", rekao je izvor.

Agencija Ria Novosti koja se također poziva na izvor u redarstvenim snagama, izvijestila je o dvanaestero poginulih putnika i članova posade zrakoplova.

Zrakoplov je letio iz Voronježa u Tver kada je nestao s radara, javlja Ria Novosti, dodajući da uzroci nesreće zasad nisu poznati.

"Vojska navodi da je zrakoplov nestao s radarskih zaslona i da je veza s njim bila prekinuta. Još treba utvrditi što se doista dogodilo. Možda je zrakoplov morao prisilno sletjeti", rekao je viceguverner regije Tule, Aleksandar Evtejev, za Riu Novosti.

Nesreće vojnih zrakoplova razmjerno su česte u Rusiji. U rujnu se lovac Su-27 srušio na ruskom krajnjem istoku, pri čemu nitko nije stradao, a dvojica pilota uspjela su se katapultirati.

Antonov An-22 je teretni zrakoplov koji se često rabio u vrijeme Sovjetskog Saveza.

Vezane vijesti

EADS izvijestio o tromjesečnom i godišnjem gubitku zbog kašnjenja projekta...

EADS izvijestio o tromjesečnom i godišnjem gubitku zbog kašnjenja projekta A400M

Airbusova krovna tvrtka EADS u utorak je priopćila da su izdvajanja vezana uz kašnjenje projekta razvoja vojnog transportnog aviona A400M i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika