08.04.2005. / 00:00

Autor: Hrvoje Perinić

HRVATSKA

PLJAČKA ERSTE BANKE U SESVETAMA, NASTAVLJA SE SVE VEĆI VAL RAZBOJNIŠTAVA

PLJAČKA ERSTE BANKE U SESVETAMA, NASTAVLJA SE SVE VEĆI VAL RAZBOJNIŠTVA
U četvrtak su dvojica maskiranih, naoružanih razbojnika opljačkali poslovnicu Erste banke u Sesvetama. Pljačka je izvršena uz prijetnju oružjem, a razbojnici su pobjegli s više stotina tisuća kuna. Pljačka je izvršena dan nakon što je slična pljačka izvedena u Zagrebu, a dio je sve većeg vala razbojništva u Hrvatskoj, o kojem je NACIONAL pisao u pretprošlom broju. Podsjetimo, u 2004. izvršeno je 1504 pljački. Najviše, 369 puta, pljačkalo se na ulici, u trgovinama 249 puta, a u kladionicama u 233 slučajeva. Polovica od deset najvećih hrvatskih pljački proteklog desetljeća nikada nije razriješena. Pet najtežih razbojništava ipak je riješeno, a u Ministarstva unutarnjih poslova kažu kako su zbog njih kaznene prijave podnijeli protiv petnaest osoba. Kriminalisti pljačkaše svrstavaju u najinteligentnije i najproračunatije kriminalce uopće, a u hrvatskoj se rapidno povećava broj takvih razbojništva.

U petak ujutro je također riješena talačka kriza u Dugavama , koje je poćela u četvrtak kada je 45-godišnji muškarac u svom stanu prijetio oružjem da će ubiti svoje troje maloljetne djece i suprugu. Za njim je od prije raspisana tjeralica zbog obiteljskog nasilja i nasilničkog ponašanja. Policija je okončala ovu talačku krizu mirno i bez štetnih posljedica.

Vezane vijesti

Preminuo osumnjičenik za pljačku nakon potjere

Preminuo osumnjičenik za pljačku nakon potjere

Muškarac osumnjičen za sinoćnju pljačku poslovnicu Privredne banke na Jarunu u ulici Hrvoja Macanovića preminuo je noćas u Kliničkoj bolnici Sestara… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika