29.12.2010. / 15:34

Autor: Totalsport

Bon Jovi najveća koncertna atrakcija na svijetu

Bon Jovi je prodao ulaznica za koncerte u vrijednosti od 201,1 milijun dolara, a taj je uspjeh još veći ako se uzme u obzir da je svjetska turneja bila promocija albuma objavljenog 2009. godine koji se nije jako dobro prodavao

John Bon JoviJohn Bon JoviPoznata američka rock skupina Bon Jovi završila je godinu kao jedna od najvećih koncertnih atrakcija na svijetu, prema listu Pollstar.

Bon Jovi je prodao ulaznica za koncerte u vrijednosti od 201,1 milijun dolara, a taj je uspjeh još veći ako se uzme u obzir da je svjetska turneja bila promocija albuma objavljenog 2009. godine koji se nije jako dobro prodavao.

Svjetske turneje vrlo su unosan posao za glazbenike, pogotovo otkako se poboljšala gospodarska situacija u Aziji i bivšem sovjetskom bloku, dodaje list.

Skupina AC/DC je na drugom mjestu po prodaji ulaznica, a na trećem je irska skupina U2.

Popularna Lady Gaga je četvrta, a tijekom protekle godine održala je 138 koncerata. Za razliku od nje, Bon Jovi je imao 80 koncerata, AC/DC 40 a U2 32.

Na petom mjestu nalazi se Metallica a na šestom kanadski pjevač Michael Buble.

Vezane vijesti

U2 u 2011. na turneji zaradio 1,68 milijarda kuna

U2 u 2011. na turneji zaradio 1,68 milijarda kuna

Turneja irske grupe U2 "360 stupnjeva" bila je glazbena turneja s najvećom zaradom u ovoj godini, objavio je američki glazbeni časopis Billboard. Na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika