29.12.2010. / 19:24

Autor: Totalsport

SK, slalom u Semmeringu: Nova pobjeda Schild, Jelušić 22.

Velika priča Semmeringa svakako je i Maria Riesch koja je u prvoj vožnji napravila veliku pogrešku i završila tek na 17. mjestu. No, u drugom je laufu briljirala, u cilj je ušla s nevjerojatnom 2.01 sekundom prednosti, a u vodstvu je ostala sve dok se stazom nije spustila Schild

Marlies SchildMarlies SchildMarlies Schild održala je još jedno predavanje svim suparnicama. Austrijska skijašica je na domaćoj stazi u Semmeringu slavila u četvrtom slalomu sezone, dok je naša Ana Jelušić zauzela 22. mjesto...

Schild je već u prvoj vožnji deklasirala konkurenciju, imala je 1.20 sekundi prednosti pred drugoplasiranom Francuskinjom Nastasijom Noens, tako da je u drugom ''poluvremenu'' rutinski došla do pobjede. Na startu druge vožnje imala je ogromnih 2.40 sekundi viška u odnosu na dotad vodeću Mariju Riesch. Uz jednu pogrešku na prvom dijelu staze, ušla je u cilj s 32 stotinke boljim vremenom od Njemice i proslavila treću ovosezonsku pobjedu u slalomu. Najbrža je, podsjetimo, bila i u Leviju i Courchevelu. Ukupno u karijeri sada ima 26 pobjeda u utrkama Svjetskog kupa.

Velika priča Semmeringa svakako je i Maria Riesch koja je u prvoj vožnji napravila veliku pogrešku i završila tek na 17. mjestu. No, u drugom je laufu briljirala, u cilj je ušla s nevjerojatnom 2.01 sekundom prednosti, a u vodstvu je ostala sve dok se stazom nije spustila Schild.

Treće je mjesto u konačnici pripalo još jednoj Njemici, 20-godišnjoj Christini Geiger, kojoj je to prvi plasman na postolje u karijeri.

Ana Jelušić je utrku završila na 22. mjestu, istom onom koje je držala i nakon prve vožnje. Ni drugi lauf nije odradila na visokoj razini, nakon prolaska ciljnom ravninom držala je šesto mjesto s 1.22 sekunde zaostatka za tada vodećom Fride Hansdotter, ali padovi i slabiji nastupi nekolicine skijašica omogućili su joj da u konačnici ne nazaduje u poretku u odnosu na prvu vožnju.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, Riesch je povećala prednost pred Lindsey Vonn koja nije uspjela završiti prvu vožnju. U poretku slalomašica vodi Schild, a Jelušić je na 29. mjestu.

Svjetski kup skijašica, slalom u Semmeringu, rezultati:

1. Marlies Schild (Aut) 1:42.06

2. Maria Riesch (Njem) +0.32

3. Christina Geiger (Njem) +0.52

4. Tanja Poutiainen (Fin) +0.63

5. Therese Borssen (Šve) +0.83

...

Poredak u slalomu za Svjetski kup:

1. Marlies Schild (Aut) 300 bodova

2. Tanja Poutiainen (Fin) 250

3. Maria Riesch (Njem) 240

...


Ukupni poredak Svjetskog kupa:

1. Maria Riesch (Njem) 738 bodova

2. Lindsey Vonn (SAD) 617

3. Tanja Poutiainen (Fin) 430

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika