03.01.2011. / 14:16

Autor: Nacional.hr

Vođenje ljubavi - najbolji 'lijek' za zdravlje i mladolik izgled

Redovitim vođenjem ljubavi smanjiti će se rizik od od srčanog i moždanog udara, dijabetesa, osteoporoze i naravno depresije

Seksom protiv depresijeSeksom protiv depresijeOsim što blagotvorno utječe na psihičko stanje, bogat seksualni život uklanja mnoge fizičke tegobe.

Za razliku od seksualnih odnosa s nezancima, pozitivniji učinak na zdravlje ima seks sa stalnim partnerom, prenosi portal Zdrav život.

Dakle, redovitim vođenjem ljubavi smanjiti će se rizik od od srčanog i moždanog udara, dijabetesa, osteoporoze i naravno depresije.

Naime, seksualna aktivnost s voljenom osobom potiče proizvodnju serotonina, hormona zaslužnog za dobro raspoloženje. Redoviti odnosi s partnerom osobito se preporučaju ženama u menopauzi jer jer zahvaljujući proizvodnji progesterona i estrogena, seksualna aktivnost pomaže zadržavanje kalcija u kostima.

Još nekoliko dobrih razloga da se redovito seksate:

1. Hormoni koji se oslobađaju za vrijeme seksa osim što pozitivno utječu na raspoloženje, blagotvorno djeluju na izgled kože.

2. Neka istraživanja pokazala su da redoviti seks smanjuje rizik od raka dojke i raka prostate.

3. Tijekom seksa potroši se oko 500 kalorija. Dakle, ukoliko se želite riješiti masnih naslaga, najbolje bi bilo da se s partnerom uputite u spavaću sobu.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika