04.01.2011. / 19:55

Autor: Hina

Policija podigla kaznenu prijavu protiv još šest osoba u slučaju Sunčani Hvar

Policija je podnijela posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave splitskom ŽDO-u protiv šest osoba jer je utvrđena osnovana sumnja da su kao odgovorne osobe u Sunčanom Hvaru d.d., počinivši više kaznenih djela, oštetili tu tvrtku za 16 milijuna kuna, priopćila je danas kasno popodne splitsko-dalmatinska Policijska uprava, ne navevši ni identitet ni inicijale osumnjičenika.

Slučaj Sunčani Hvar epilog će dobiti na suduSlučaj Sunčani Hvar epilog će dobiti na suduPolicija je podnijela posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave splitskom ŽDO-u protiv šest osoba jer je utvrđena osnovana sumnja da su kao odgovorne osobe u Sunčanom Hvaru d.d., počinivši više kaznenih djela, oštetili tu tvrtku za 16 milijuna kuna, priopćila je danas kasno popodne splitsko-dalmatinska Policijska uprava, ne navevši ni identitet ni inicijale osumnjičenika.

Nakon ulaska Orco Property Group S. A. u vlasničku strukturu Sunčanog Hvara d.d. putem javno-privatnog partnerstva između te grupacije i državnih fondova, odnosno od 2005. do 2008., osumnjičenici su kršili pravila poslovanja i upravljanja imovinom tvrtke te ju opterećivali neosnovanim troškovima u namjeri da steknu protupravnu imovinsku korist za tvrtke unutar Orco Property Groupa, iako su znali da je prezadužena i da su joj poslovni rezultati negativni. Tako su počinili više kaznenih djela gospodarskog kriminala, navodi se u priopćenju.

Pritom se navode kaznena djela: zlouporaba položaja i ovlasti te pomaganje u tim kaznenim djelima, zaključenje štetna ugovora i krivotvorenje službene isprave, oštetivši tako Sunčani Hvar d.d. za ukupno 16 milijuna kuna.

Kriminalitsičko istraživanje se nastavlja u suradnji i koordinaciji sa županijskim državnim odvjetništvom, poreznom upravom, financijskom policijom i upravom kriminalističke policije MUP-a, stoji u priopćenju PU.

Predsjednik Uprave Orco grupe, većinskog vlasnika Sunčanog Hvara, Jean-Francois Ott danas je zadržan u Zagrebu na obavijesnom razgovoru koji s njim trebaju obaviti službenici splitsko-dalmatinske policije i tamošnjeg Županijskog državnog odvjetništva, potvrdio je popodne MUP. On nije uhićen, kazala je Aleksandra Ljuba iz MUP- ovog ureda za odnose s javnošću.

Kako je priopćeno iz Orco grupe, u tijeku zakazanog sastanka u Ministarstvu vanjskih poslova u Zagrebu pred zgradom ministarstva Otta su dočekali policajci i pozvali ga u policijsku postaju kako bi odgovorio na određena pitanja. Poziv je prihvatio dobrovoljno i otpraćen je na ispitivanje, priopćili su iz Orca.

Vezane vijesti

J. Kosor: Vjerujem da će sve poteškoće Sunčanog Hvara biti riješene

J. Kosor: Vjerujem da će sve poteškoće Sunčanog Hvara biti riješene

Premijerka Jadranka Kosor za današnjeg je boravka u Hvaru razgovarala s predstavnicima uprave Sunčanog Hvara, a novinarima je izjavila kako su je… Više

Komentari

registracija
3/12/10

gordanMM, 04.01.11. 23:12

Kad se izbrišu isprazne formulacije ostane činjenica da se ponovila klasična privatizacijska pljačka, firma je kupljena njenim vlastitim novcem. Kao i u sličnom slučaju sa Slobodnom Dalmacijom ( što ne možete pročitati u hr novinama nego na http://www.e-novine.com/region/region-hrvatska/43644-rauna-Slobodne-Dalmacije-nestajali-milioni.html ) to ne bi bilo moguće bez političke zaštite.
Koga je Orco plaćao? HDZ ili HSS? Sanadera ili Frišćića?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika