06.01.2011. / 12:24

Autor: Hina

DORH u obrani glavnog državnog odvjetnika: 'Bajić nije zataškavao zločine u Lori'

"Razvidno je da Mladen Bajić nije šutio, ignorirao i zataškavao zločine i da ne postoje nikakvi 'papiri' od kojih bi Mladen Bajić 'strepio'. a koji bi se odnosili na 'namjerno zataškavanje zločina u Lori'", ističu u DORH-u

Mladen BajićMladen BajićDržavno odvjetništvo (DORH) još je jednom odbacilo optužbe da je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, tada kao vojni tužitelj u Splitu, zataškavao ratne zločine počinjene 1992. u vojnom zatvoru u splitskoj ratnoj luci Lora.

DORH je na svojim internetskim stranicama danas reagirao na tvrdnje novinarke Jasne Babić u prošloj HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u 2" koja je među ostalim kazala da Bajić strepi od objave dokumenata u kojima, tvrdi Babić, piše da je Bajić namjerno zataškavao zločine u Lori.

U DORH-u ističu da je ona takvim tvrdnjama ponovila netočne informacije, napominjući da su takve medijske optužbe i ranije opovrgavali. Podsjećaju da su i autori ranije objavljivanih tekstova polazili od tvrdnje da je Bajić prikrivao istinu u "slučaju Lora" pozivajući se na dokumente koji su navodno prikrivreni, a za koje se spominje da idu u prilog hrvatskim policajcima koji su osuđeni za zločine nad zarobljenim srpskim vojnicima i civilima u Lori.

"Takvi navodi nisu točni budući da je sud svaku, pa i nevažnu činjenicu koja je išla u prilog osuđenika itekako uzimao u obzir, a poznato je da bi te činjenice, da postoje, sigurno bile uzete u obzir i u ponovnom postupku. Slijedom svih činjenica navedenih u tekstovima ispravaka objavljenih netočnih informacija, razvidno je da Mladen Bajić nije šutio, ignorirao i zataškavao zločine i da ne postoje nikakvi 'papiri' od kojih bi Mladen Bajić 'strepio'. a koji bi se odnosili na 'namjerno zataškavanje zločina u Lori'", ističu u DORH-u.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
1/1/70

, 06.01.11. 12:43

A šta ako jesu točni?


registracija
8/8/09

tovar62, 06.01.11. 13:03

Bajic je da je bilo pravde isto trebo biti Lustriran,,,


registracija
30/6/09

jebivjetar, 06.01.11. 13:15

Sjebala ga Lora ! Bila ga prpa. Guza radila 5-6 !


registracija
30/12/08

csiki, 06.01.11. 13:25

I on ce doc na red ako ne pred sudom onda ispred boga. Sramota za "pravnu drzavu" da ima takvog drzavnog odvjetnika.


registracija
17/6/10

jjkeizerin, 06.01.11. 19:14

Zasto je trebalo muciti ljude bilo gdje po Hrvatskoj ukoliko su clanovi borbe za ''Nasu Stvar" uistinu vodili obrmbeni i "ISPRAVAN" rat? Koji su to mentalni porivi isplivali na povrsinu i kada, da li tijekom 92. ili jos davno prije? Casni i pravedni ratnici nemaju potrebe za zlostavljanjem ljudi, zar ne?
A sto cemo sa ovim sustavnim zlostavljanjem hrvatskog naroda vec 20 godina. Zasto tu nije ucinjena razlika? Da li je takvim mentalitetima uopce moguce bilo percipirati takvu razliku? Zlocinac je zlocinac dok ga oni koji drugacije misle ne sprijece u tome i ne posalju na adekvatnu meditaciju, bilo u adekvatnu ustanovu ili u neku manje privlacnu ustanovu (vise zatvorenog tipa).


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika