07.01.2011. / 08:19

Autor: Hina

H1N1 opet prijeti: Druga ovosezonska žrtva svinjske gripe u Hrvatskoj

U zagrebačkoj Klinici "Fran Mihaljević" danas je umro 53-godišnjak iz Zagreba zaražen virusom H1N1, izjavio je večeras primarijus Tomislav Maretić.

U zagrebačkoj Klinici "Fran Mihaljević" u četvrtak je umro 53-godišnjak iz Zagreba zaražen virusom H1N1, izjavio je primarijus Tomislav Maretić.

Pacijent je sa simptomima teškog disanja, bolovima u mišićima i drugim simptomima gripe primljen 3. siječnja, rekao je Maretić, dodavši kako je to druga osoba umrla od svinjske gripe ove sezone.

Rekao je kako je u Klinici "Fran Mihaljević" na liječenju 48 pacijenata sa simptomima gripe, a od toga je u jedinici intenzivnog liječenja njih petero. Maretić je rekao kako je ambulanta Klinike posljednjih dana puna bolesnicima koji traže pomoć. Jučer je bilo više od 200 pacijenata, od kojih je njih više od sto imalo simptome gripe.

Liječnici preporučuju da se bolesnici s blažim simptomima gripe liječe kod kuće. Teži simptomi su otežano disanje uz visoku temperaturu, dugotrajnije povračanje i drugo, rekao je Maretić.

Ministar zdravstva i socijalne skrbi potvrdio je 28. prosinca 2010. da je jedna osoba umrla od komplikacija izazvanih virusom svinjske gripe H1N1.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika