07.01.2011. / 10:17

Autor: Hina

Robert de Niro na čelu žirija Canneskog filmskog festivala

Glumac, redatelj i producent, 67-godišnji de Niro bit će treći Amerikanac u četiri godine koji će predsjedati žirijem uglednog festivala, nakon redatelja Tima Burtona 2010. te glumca i redatelja Seana Penna 2008

Robert de NiroRobert de NiroAmerički glumac i redatelj Robert de Niro bit će predsjednik žirija 64. filmskog festivala u Cannesu koji se održava od 11. do 22. svibnja ove godine, objavili su organizatori.

"Budući da sam osamdesetih godina bio dvaput predsjednik žirija znam da to neće biti lak zadatak za mene i članove žirija ali sam počašćen i sretan zbog uloge koju mi je dodijelio festival u Cannesu", izjavio je Robert de Niro.

Robert de Niro "ušao je u povijest festivala u Cannesu pri prvom pojavljivanju u 'Taksistu' Martina Scorsesea koji je osvojio Zlatnu palmu" 1976. godine, ističu Gilles Jacob i Thierry Fremaux, predsjednik i glavni tajnik festivala.

Glumac, redatelj i producent, 67-godišnji de Niro bit će treći Amerikanac u četiri godine koji će predsjedati žirijem uglednog festivala, nakon redatelja Tima Burtona 2010. te glumca i redatelja Seana Penna 2008.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika