07.01.2011. / 12:09

Autor: Hina

HAKOM: ometani program HRT-a u multipleksu D za Istru

HAKOM je uputio hitni zahtjev Agenciji za elektroničke medije kako bi mrežnom operatoru, tvrtki Odašiljači i veze, dozvolila privremeno uvrštenje programa javne televizije i u regionalni multipleks D predviđen za istarsko područje

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaZbog problema s prijamom nacionalnih televizijskih programa u Istri, uzrokovanim smetnjama iz Italije, Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) pokrenula je inicijativu da se programi javne televizije HRT 1 i HRT 2 privremeno odašilju i u multipleksu D, na 29. kanalu, priopćeno je danas iz te agencije.

Multipleks D, koji odašilje regionalne programe na 29. kanalu na području Primorsko-goranske i Istarske Županije, nema iskorišten puni kapacitet prijenosa programa. Podešavanjem odašiljačkog sustava ovim multipleksom je, pored postojećih regionalnih programa, moguće prenositi još dva programa.

Zbog toga je HAKOM uputio hitni zahtjev Agenciji za elektroničke medije kako bi mrežnom operatoru, tvrtki Odašiljači i veze, dozvolila privremeno uvrštenje programa javne televizije i u regionalni multipleks D predviđen za istarsko područje.

Multipleks D osigurat će prijam programa javne televizije većem broju stanovnika Istre nego što je to trenutno moguće, s obzirom na i dalje prisutne smetnje iz Italije na 28. i 53. kanalu.

Nakon što dođe odobrenje Agencije za elektroničke medije te Odašiljači i veze podese sustav, javnost će odmah biti izviješćena o uvrštenju novih programa u jedini trenutno neometani multipleks na području Istre.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika