10.01.2011. / 16:40

Autor: Hina

Vrhovni sud ukinuo rješenje o ukidanju pritvora Pevecima i vratio ga na niži sud

Vrhovni sud Republike Hrvatske ukinuo je rješenje o ukidanju pritvora bjelovarskim poduzetnicima Višnji i Zdravku Pevecu i vratio ga je na ponovno razmatranje Županijskome sudu u Bjelovaru, koji je tu odluku zaprimio prije nekoliko dana, potvrdila je danas glasnogovornica suda Dajana Barberić-Valentić.

Zdravko i Višnja PevecZdravko i Višnja PevecVrhovni sud Republike Hrvatske ukinuo je rješenje o ukidanju pritvora bjelovarskim poduzetnicima Višnji i Zdravku Pevecu i vratio ga je na ponovno razmatranje Županijskome sudu u Bjelovaru, koji je tu odluku zaprimio prije nekoliko dana, potvrdila je danas glasnogovornica suda Dajana Barberić-Valentić.

Vrhovni sud naveo je u svojoj odluci da bi sudsko vijeće trebalo razmotriti trajanje ponovljenoga knjigovodstveno-financijskog vještačenja u tom slučaju, koje bi načinio vještak ili institucija, a potrebno je pribaviti i dokumentaciju iz inozemstva vezanu uz račun Višnje Pevec u austrijskoj banci.

Nakon toga izvanraspravno vijeće Županijskoga suda ponovno bi trebalo razmatrati je li potreban pritvor bračnog para Pevec.

Županijski sud u Bjelovaru 15. prosinca prošle godine prihvatio je zahtjev obrane da se ponovi knjigovodstveno vještačenje, ocjenjujući da je nalaz financijsko-knjigovodstvenog vještaka Marijana Tomljenovića manjkav zbog kratkoće vremena u kojem je učinjen. Peveci su pušteni da se brane sa slobode uz obrazloženje da bi im se u slučaju moguće presude, zbog duljine vještačenja, pritvor pretvorio u kaznu.

Višnja i Zdravko Pevec u pritvoru su bili od lipnja, a tereti ih se za tri kaznena djela - zloporabu položaja i ovlasti, zloporabe u gospodarskom poslovanju te povredu vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, kojima su za sebe ostvarili protupravnu korist od 3,8 milijuna kuna i oštetili državni proračun od oko 10,5 milijuna.

Na početku suđenja Višnja i Zdravko Pevec izjavili su da se ne osjećaju krivima ni po jednoj točki optužnice.

Vezane vijesti

Fiolić izlazi iz istražnog zatvora

Fiolić izlazi iz istražnog zatvora

Bivši HDZ-ov saborski zastupnik i vlasnik lanca mesnica Stjepan Fiolić večeras bi trebao izaći iz istražnog zatvora nakon što je cijeloga dana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika