Objavljeno u Nacionalu br. 791, 2011-01-11

Autor: Plamenko Cvitić

PONIŠTENA NAGODBA

Šef Plive među nezadovoljnim dioničarima opatijske Liburnije

DARKO OSTOJA, čelnik SN Holdinga, riješio je
dugogodišnji spor s državomDARKO OSTOJA, čelnik SN Holdinga, riješio je dugogodišnji spor s državomNakon što je uspješno riješen dugogodišnji spor između države i SN Holdinga, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga odobrila je SN Holdingu objavljivanje ponude za preuzimanje LRH po cijeni od 2142,51 kn po dionici. Prošlotjedna odluka Trgovačkog suda u Rijeci, koji je poništio nagodbu o ništetnosti stjecanja dionica 25% + 1 dionica lokalnih jedinica predvođenih Gradom Opatijom iz 2007. godine između HFP-a, jedinica lokalne samouprave i SN Holdinga iznova je unijela nemir među sve aktere, a posebno jedinice lokalne samouprave.

Još nije poznato za kojim su se razlozima poveli suci riječkoga suda i kakve će to imati implikacije za konačno rješenje cijeloga slučaja. Mali dioničari navodno su se nadali otkupnoj cijeni od 6000 kuna. Prema Nacionalovim izvorima, među skupinom revoltiranih malih dioničara nalazi se i aktualni predsjednik uprave Plive Matko Bolanča, a smatra se da oni pritiskom na HANFA-u, Vladu, HFP i sud u pregovorima žele postići veću financijsku korist od one koju bi dobili predviđenom cijenom dionica Liburnia Riviera Hoteli.

Vezane vijesti

Od Darka Ostoje traže 60 milijuna kuna za 10 posto dionica opatijskih hotela

Od Darka Ostoje traže 60 milijuna kuna za 10 posto dionica opatijskih hotela

Udruga malih dioničara Liburnia Riviera Hotela počela je raditi pritisak na Darka Ostoju, jer je nedavno javno izrazila kako očekuje da im Ostoja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika