Objavljeno u Nacionalu br. 791, 2011-01-11

Autor: Nacionalova redakcija

Obitelj zaustavila seriju 'Kennedys': Smatraju je neistinitom

Televizijska serija 'Kennedys' otkazana je prošlog tjedna nakon snažnog pritiska Caroline Kennedy i Marie Shriver, koje seriju smatraju neistinitom

MARIA SHRIVER i Caroline Kennedy uspješno su lobirale protiv emitiranje serijeMARIA SHRIVER i Caroline Kennedy uspješno su lobirale protiv emitiranje serijeNakon što je u petak objavljeno da se otkazuje emitiranje ambiciozne i dugo očekivane televizijske serije "Kennedys", magazin Hollywood Reporter objavio je što sve stoji u pozadini otkazivanja serije. Serija, u kojoj Greg Kinnear glumi Johna F. Kennedyja a Katie Holmes Jackie Kennedy, sastoji se od osam epizoda, a njen autor je Joel Surnow, poznat i kao autor serije "24".

Surnow je poznat po konzervativnim stavovima, simpatizer je repubikanaca i veliki obožavatelj Ronalda Reagana. Kad je u veljači prošle godine počelo snimanje serije, a dijelovi scenarija iscurili u javnost, New York Times je objavio tekst Theodorea Sorensena, nekadašnjeg savjetnika Johna F. Kennedyja, koji je napisao da je scenarij za seriju osvetoljubiv i zloban. Kako se serija trebala prikazivati na History Channelu, rečeno je da je scenarij poslije revidiran i odobren od eksperata koji su provjeravali istinitost podataka. Prema onome što je naveo Hollywood Reporter, članovi obitelji Kennedy snažno su lobirali kod kompanije A&E Television Network koja je producirala seriju i koja je vlasnik televizije History Channel, tražeći da se zaustavi emitiranje serije.

Vlasnici kompanije A&E Television Network su kompanije Walt Disney, NBC Universal i Hearst. Anne Sweeney, predsjednica televizijskog odjela kompanije Walt Disney, ujedno i članica uprave A&E Television Networka, pružila je golem doprinos donošenju odluke o otkazivanju serije. Na nju je, navodno, velik pritisak radila Caroline Kennedy, kći Johna F. Kennedyja i Jackie Kennedy. Caroline Kennedy će za književno-izdavački odjel kompanije Walt Disney u travnju ove godine, u povodu 50. godišnjice Kennedyjeva stupanja na predsjedničku dužnost, objaviti knjigu u kojoj će se naći i nikada objavljeni intervjui Jackie Kennedy, koji su osnova knjige. Caroline Kennedy obvezala se da će pomoći, osobito medijski, u promociji knjige, ali taj dogovor postao je upitan nakon informacija o načinu na koji će njezini roditelji biti predstavljeni u televizijskoj seriji iza koje stoji kompanija Walt Disney. Druga osoba koja je lobirala protiv serije je Maria Shriver, inače supruga Arnolda Schwarzeneggera, čija je majka Eunice sestra Johna F. Kennedyja. Maria Shirver je nekada radila u kompaniji NBC Universal kao televizijska novinarka te je čelnicima kompanije NBC Universal Jeffu Zucker i Jeffu Gaspinu jasno dala do znanja koliko je nezadovoljna serijom. Gaspin je također član uprave tv kompanije A&E Network Television. Maria Shriver je ujedno prijateljica sa Anne Sweeney koja je članica uprave Olimpijskih igara za osobe s mentalnim problemima, a što je pokrenula Eunice Kennedy Shriver, Marijina majka. K tome, Maria Shriver i Anne Sweeney pohađaju istu crkvu u Los Angelesu. Ove informacije, smatra magazin Hollywood Reporter, rezultirale su otkazivanjem serije u Americi ali ne i u ostatku svijeta. Serija će se 6. ožujka početi prikazivati u Kanadi a zatim i u drugim zemljama.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika