11.01.2011. / 09:15

Autor: Hina

Redatelji izabrali svoje kandidate za najbolji film godine

Američko Društvo filmskih redatelja (DGA) na svoju listu nominacija za najbolje režije 2010. godine uvrstila je i autore "Crnog labuda", "Kraljevog govora", "Borca" i "Početka"

David Fincher; Foto: WikipediaDavid Fincher; Foto: WikipediaBroj kandidata za Oscara još se više suzio kada je u ponedjeljak skupina redatelja izabrala svojih pet najboljih filmova i redatelja među kojima se našla i "Društvena mreža" Davida Finchera.

Američko Društvo filmskih redatelja (DGA) na svoju listu nominacija za najbolje režije 2010. godine uvrstila je i autore "Crnog labuda", "Kraljevog govora", "Borca" i "Početka".

"Njihovi nadahnuti filmovi zrače strašću i jedinstvenom vizijom svakoga od tih autora, koji će upravo postati dijelom bogate povijesti DGA. Moje najiskrenije čestitke svima nominiranima", rekao je u izjavi Taylor Hackford i napomenuo da 2011. ta organizacija obilježava 75. godišnjicu.

Priznanje DGA je važno jer jedno od najprestižnijih u filmskoj industriji SAD-a i zato što postoji izrazita podudarnost između nominacija DGA i redatelja koji će biti kandidirani za Oscara.

Vezane vijesti

Demi Moore više nije gđa. Kutcher na Twitteru

Demi Moore više nije gđa. Kutcher na Twitteru

Američka glumica Demi Moore, koja je službeno u studenom objavila da se rastaje od Ashtona Kutchera nakon tri godine braka, odlučila je da njezino… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika